Noé-hegyi Szent István Borlovagrend

2018.05.26. 08:30

Elfoglalta hivatalát az új nagymester

A Noé-hegyi Szent István Borlovagrend nem mindennapi módon, az Öreghegyi Borházban tartott sajtótájékoztatón jelentette be ceremoniális keretek között azokat a változásokat, amelyekről a nemrégiben lezajlott tavaszi tisztújító közgyűlés után már kiszivárogtak részletek.

Sági Zoltán

A borlovagrend tagjai egy pohárka 2013-as Szent István Emlékév cuvée-vel koccintottak az új vezetés egészségére

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Bognár Zoltán leköszönő nagymester a 2002-ben alapított borlovagrend elmúlt 16 évét, benne négy tisztújítási ciklusát értékelve hangsúlyozta, a kezdeti célkitűzés nem változott.

A borlovagrend tagjai egy pohárka 2013-as Szent István Emlékév cuvée-vel koccintottak az új vezetés egészségére
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár e különleges atmoszférájú része, az Öreghegy – amelynek szőlőit a város, a házak, a gazdasági környezet fölfalta – hagyományainak, értékeinek, borkultúrájának életre keltése, megőrzése és bemutatása a borlovagrend központi témája a jövőben is. Mészárovics Imre, a megválasztott új nagymester, a szimbolikus pincekulcs átvétellel hivatalba lépve megjegyezte: e jelkép kötelez, a pince legyen nyitva egyre gyakrabban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában