Mindennapi hősök

2018.05.03. 16:18

Együtt szolgálunk a biztonságért – tűzoltó- és rendőrnap Székesfehérváron

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szent György és Szent Flórián nap alkalmából közös tűzoltó- és rendőrnapot tartott május 3-án a székesfehérvári laktanyában.

Katasztrófavédelem, police.hu

Fotó: Katasztrófavédelem

A rendezvényen elismeréseket adtak át, majd látványos és minden korosztály számára érdekes programok mutatták be a két rendvédelmi szerv feladatát és technikai eszközeit.

Fejér megyében a közös tűzoltó- és rendőrnapra negyedik alkalommal került sor. A rendezvényt Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató és dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány nyitotta meg. A vezetők kihangsúlyozták a két szervezet közötti szoros együttműködést, a káresemények során az egymást kiegészítő, összehangolt, kimagasló feladatellátást. dr. Simon László kormánymegbízott köszöntőjében méltatta a két rendvédelmi szervnek az állampolgárok biztonsága, Fejér megye védelme és nyugalma érdekében végzett tevékenységét. Az ünnepség elismerések átadásával folytatódott.

Fotós: Katasztrófavédelem

Magyarország belügyminisztere kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Szabó János tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárművezetőjének, aki az elismerést április 20-án, a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen vette át.

Dr. Simon László kormánymegbízott Fejér megye katasztrófavédelme érdekében végzett kiváló műveletirányítási tevékenysége elismeréséül, a 2018 évi Tűzoltó – Rendőr Nap alkalmából kormánymegbízotti elismerésben és tárgyjutalomban részesítette Kiss Tibor tűzoltó zászlóst. A Fejér Megyei Kormányhivatallal kialakított kiváló szakmai kapcsolat, valamint a közrend, közbiztonság megteremtése érdekében végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül, a 2018 évi Tűzoltó – Rendőr Nap alkalmából dr. Simon László kormánymegbízotti elismerésben és tárgyjutalomban részesítette Hanyecz Tamás rendőr alezredest.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a tűzoltónap alkalmából példamutató szolgálatteljesítésért és eredményes munkája elismeréséül vezetői tárgyjutalmat adott át Szokol Patrícia tűzoltó századosnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Költségvetési Osztály kiemelt főelőadójának, Németh Balázs tűzoltó hadnagynak, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnokának, Mosonyi Zsolt tűzoltó főtörzsőrmesternek, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének, valamint Fábián Imre tűzoltó főtörzsőrmesternek, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Magyarország belügyminisztere a katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött húsz éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Szolgálati Jelet adományozott Csákvári Lajos tűzoltó századosnak, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztály kiemelt főelőadójának. Az elismerést Magosi Lajos tűzoltó ezredes adta át a megyei tűzoltó- és rendőrnapon.

A megnyitó zárásaként a Készenléti Rendőrség zenekara adott ünnepi műsort.

A rendőrség a többi között fegyverkiállítással, kutyás bemutatóval, baleset- és bűnmegelőzési sátorral várta az érdeklődőket. A gyerekek körében nagyon népszerű volt azoknak a speciális szemüvegeknek a kipróbálása, melyek viselése az alacsony és a magas véralkoholszintre jellemző látást szimulált. A rendezvényre látogatók megtekinthették a rendőrautókat és motorokat. A katasztrófavédelem a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottsággal közösen játékos formában tűzvédelmi tudnivalókra hívta fel a gyerekek figyelmét. A bátrak a füstsátorban kutattak az elrejtett tárgyak után, beöltözhettek tűzoltónak, és még a légzőkészüléket is kipróbálhatták. A gépjárművekbe szorult sérültek kiszabadításához gyakran használt, több mint húsz kilogrammos feszítőolló megemelése ezúttal sem ment könnyen. A tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a magasból mentő létraszerrel riasztási, sugárszerelési- és tűzoltási bemutatót is tartottak, melyet a Fehérvári Tűzoltó Egyesület tűzvédelmi tájékoztatója követet. A megyeszékhely önkéntes tűzoltói a biztonságos sütés-főzésre hívták fel a figyelmet. Bemutatták, hogyan kell helyesen eloltani – egy serpenyővel lefedni – a tűzhelyen felejtett, lángra kapott étolajat, illetve azt, mi történik, mikor – helytelenül – vizet öntünk a felhevült zsiradékra. Felhívták a figyelmet, hogy vizet semmi esetre sem szabad a forró, égő olajra önteni, a víz ilyenkor azonnal gőzzé válik, és akár méteres lángok is kicsaphatnak az edényből súlyos sérüléseket és kiterjedt lakástüzeket okozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában