Tovább szépül Fecskepart

2018.04.25. 16:01

Új utakon járva: megújulnak a Rigó utcai járdák

A Fecskeparti lakótelep tovább szépül: egy térköves járdaszakasz pár napja már elkészült, egy másik építése pedig folyamatban van.

Szanyi-Nagy Judit

A Rigó utca 61–65. szám közötti terület már jól láthatóan megújult. Kisebb munkálatok azonban még itt is lesznek a következő hetekben – tudtuk meg Földi Zoltán önkormányzati képviselőtől

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az április 25-ei sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló Rigó utca 61–65. szám közötti terület előtt már megszépült a járda, közel 2,5 millió forintból.

– A régi járda balesetveszélyes volt, ez indokolta a cserét – tudtuk meg Földi Zoltán önkormányzati képviselőtől, aki azt is elmondta: az imént említett területnél még lábrácsokat építenek be, az úttestről feljövő lépcső mellé korlát kerül, a virágágyásoknál pedig védőszegélyeket helyeznek el. Ezek a fejlesztések másfél–két héten belül készülnek el.

Április 25-én is javában zajlottak a munkálatok a Rigó utca 43–45. szám előtti szakaszon
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A Rigó utca 43–45. szám előtti szakaszon még tartanak a munkálatok. Itt a térkövezés 1,5 millió forintból valósul meg, magában foglalva egy, a garázsokhoz vezető lépcső megépítését is.

– Beérett az elmúlt öt év munkája: tíz lépcsőházat érintve végigértünk a Rigó utca területén, a térkő évről évre haladva készült el, közel 300 folyóméter hosszan – tette hozzá a képviselő, aki egy lokális problémára is felhívta a figyelmet. Mint mondta, a fecskeparti lakók közül többen is hobbikertet művelnek Feketehegy-Szárazréten, ezért fontos számukra az átjárhatóság. Ezt a Kereszttöltés utcán keresztül biztosítják majd a kivitelezők. A megoldáshoz két év türelmet kér a képviselő, mivel a projekt szorosan összefügg a középiskolai campus építésével. Az engedélyeztetés folyamatban van.

A Rigó utca 61–65. szám közötti terület már jól láthatóan megújult. Kisebb munkálatok azonban még itt is lesznek a következő hetekben – tudtuk meg Földi Zoltán önkormányzati képviselőtől
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában