Igyekeznek megmenteni

2018.04.04. 09:20

Új tornaterem épül Baracskán, megújulhat végre a régi iskola

Ősszel már az új tornateremben tarthatják a testnevelési órákat, az alapkőletételt gyors építés követi a Kozma Ferenc Általános Iskolában. Megújul a többi szárny, az óvoda energetikai korszerűsítést kap.

Zsohár Melinda

270 milliót költhetnek új tornaterem építésére, de megújul az iskola többi szárnya és az óvoda is korszerűbb lesz

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A tornateremként használt hajdani Kozma Ferenc-kúria 2015 novemberében életveszélyessé vált, a tornaórákat a műfüves pályán, télen az osztálytermekben tartották. Kárpáthegyi Józsefné iskolaigazgató foglalta össze az előzményeket, az ünnepélyes alapkőletétel alkalmával. Az igazgatónő kérésére, s Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos közbenjárására 270 millió forint kormányzati támogatást kaptak új tornaterem építésére 2016 decemberében. Időközben felszöktek az építőanyagárak, ezzel is meg kellett birkóznia a baracskai önkormányzatnak.

Végre zöld utat kapott a beruházás, számolt be a felgyorsuló eseményekről Boriszov Zoltán polgármester, további jó hírekkel szolgálván. Az iskola újabb, szintén felújításra szoruló szárnyára 150 millió forint uniós pályázati támogatást nyert el a fenntartó tankerület. A Bóbita Óvoda energetikai korszerűsítésére 100 millió forintot fordíthat az önkormányzat. Az időkapszulába a baracskai iskolások kívánságainak listáját helyezték el, s a Fejér Megyei Hírlap egy-egy példánya mellé néhány aktuális dokumentum került.

270 milliót költhetnek új tornaterem építésére, de megújul az iskola többi szárnya és az óvoda is korszerűbb lesz
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Tessely Zoltán a választások előtt néhány nappal nem politikáról, hanem személyes emlékeiről szólt. Ő maga is tanított itt néptáncot, édesanyja harminc esztendőn át dolgozott tisztviselőként a tanácsnál, mesélte. Boriszov Zoltán ennek az iskolának a padjait koptatta gyermekkorában, ő is felidézte emlékeit. A közösség életének egyik alappillére az iskola, mondta, összekovácsoló erő a gyermekkori együttlét. A tanulók szívhez szóló műsort adtak, majd elhelyezték az időkapszulát. Az egykori kúriát megmentik, az építkezés, a rekonstrukció befejeztével visszatérnek a patinás épület ügyére, tett ígéretet mind a polgármester, mind az országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában