Színes gálaműsorral

2018.04.23. 19:15

Nyolcvanadik évfordulóját ünnepelte a Széna téri iskola

Kicsik és nagyok ünnepelték együtt a Széna Téri Általános Iskola fennállásának 80. évfordulóját hétfőn, a Vörösmarty Színházban.

Bokros Judit

A gyerekek kórusa először az Összefogás dalát énekelte

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A teátrumban sok pedagógus, egykori pedagógus, diák és szülő gyülekezett, hogy megtekintsék a jubileumi kulturális műsort, amelynek változatos produkciói az iskola diákjainak sokszínű érdeklődését bizonyították.

Előbb azonban, mások mellett köszöntötték a Székesfehérvári Tankerületi Központ, az önkormányzat képviselőit, valamint díszvendégeket, illetve Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettest. Utóbbi beszédében a 80 éves múlt jelentőségét méltatta, megemlítve, hogy négy évig maga is az iskola diákja volt. Kifejezte afölötti örömét, hogy az intézmény ismét bővül, ezúttal a sportéletet kiszolgáló tornacsarnokkal.

A gyerekek kórusa először az Összefogás dalát énekelte
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András polgármester elmondta: az iskola a Fehérvár életében igen jelentős 1938-as évben épült föl Szent István király halálának 900. évfordulójára, a polgárok akaratából. Abban a fontos emlékévben – maradandót alkotva – az oktatás terén is több fejlesztés valósult meg. Most pedig, mintegy születésnapi ajándékként készül a tornacsarnok – fogalmazott a polgármester, majd virágot adott át az igazgatónak, Minárikné Ambrus Magdolnának.

Cser-Palkovics András virágot adott át az igazgatónak, Minárikné Ambrus Magdolnának
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az ő köszöntője után a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs szólt, ezután megkezdődött az ünnepi műsor, sok-sok gyermek részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában