Fontos a szabályismeretük elmélyítése

2018.04.30. 11:00

Közlekedésben is az élen járnak a Fejér megyei diákok

A Fejér megyei diákok is rendszeresen megmérettetik magukat a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupán – nem eredménytelenül!

Szanyi-Nagy Judit

A XV. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa országos döntőjét a közelmúltban rendezték meg Lentiben. A megnyitóbeszédeket követően Horváth László rendőr alezredes ismertette a középiskolásokkal a verseny menetét és szabályait, majd elkezdődött a megmérettetés az elméleti feladatsorokkal, három kategóriában. A vetélkedés másnapján ügyességi és szabályossági gyakorlati versenyszámokban mérték össze tudásukat a fiatalok – tudtuk meg Pápai Eszter rendőrségi kommunikációs referenstől.

Az ország valamennyi megyéjéből hatvan középiskolás vett részt a versenyen; képünkön a székesfehérvári megyei forduló ügyességi része látható Fotó: police.hu

A verseny menete nem volt ismeretlen a diákok előtt: amellett, hogy az április eleji megyei forduló felkészítette a fiatalokat az országos döntőre, a tanulók egy része már a korábbi évek során is megmérettette magát.

Idén az országos versenyen kerékpár kategóriában Nágl Maja, a Ciszterci gimnázium tanulója első helyezést ért el. Segédmotor-kerékpár kategóriában Bánfi Renáta, a Hermann László szakgimnázium tanulója a 9. helyezést érte el, míg személygépkocsi-vezető kategóriában Kreizinger Máté, a Széchenyi István szakgimnázium és szakközépiskola tanulója a 12. helyen végzett – tudtuk meg.

Egy elméleti feladatlap kitöltése is a verseny részét képezi Fotó: police.hu

A közlekedésbiztonsági verseny célja a középiskolás korosztály baleseteinek csökkentése, szabályismeretük elmélyítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában