Javul a helyzet

2018.04.03. 16:09

Kétszázmillió forintot nyert felzárkóztatásra Sárosd

Az önkormányzat 200 millió forint értékű támogatást nyert az emberi erőforrás fejlesztési operatív program pályázatán a településen tapasztalható szegregált élethelyzetek felszámolására.

V. Varga József

Javul a szegregátumban élők helyzete Sárosdon – a hároméves projekt nyitó rendezvényét kedden tartották a községháza dísztermében. Amint Dunkl Gergely polgármester megfogalmazta: a nagyközségben régóta problémát jelent a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő és szociálisan hátrányos helyzetben lévő családok felzárkóztatása.

A szakmai tanácskozás résztvevőinek egy csoportja
Fotós: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A problémának nem lehet hátat fordítani, foglalkozni kell vele, melyre most lehetőséget kaptak. A tanácskozáson beszédet mondott Varga Gábor, a hátrányos helyzetű déli térség országgyűlési képviselője, a feladatokról Gálné Szabó Klaudia, a projekt szakmai vezetője szólt.

A projektnyitó elnöksége: Gálné Szabó Klaudia (b), Dunkl Gergely, Varga Gábor, Csutiné Turi Ibolya, Sárkeresztúr polgármestere és Farnady Judit, a Civil Centrum Alapítvány ügyvezetője
Fotós: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Elhangzott: a felzárkózás segítése mellett a település egésze számára egyúttal a társadalmi befogadás, az integráció folyamatát erősítő programokat és szolgáltatásokat is biztosítanak.

A rendezvényt a Roma Dance ifjú táncosai nyitották
Fotós: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A rendezvényen közreműködött a Roma Dance Tánccsoport és a Sárosdi Népdalkör.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában