Válaszokat nem kaptunk

2018.04.13. 07:15

Mi lesz veled, fülei és mátyásdombi iskola?

Olvasóink nekünk szegezték a kérdést: mit tudunk arról, hogy szeptembertől megszűnik a felső tagozat a fülei és a mátyásdombi általános iskolában?

V. Varga József

Mátyásdombi versünnep

Fotó: Mátyásdombi iskola

A hírek az utóbbi években szinte menetrendszerűen felröppenek így tavasszal, hogy a két kis iskolában – Fülei Általános Iskola, valamint mátyásdombi Lonkai Ármin Általános Iskola – megszűnik a felső tagozat. Nyomozásba fogtunk, de falakba ütköztünk.

Hivatalos válaszokra sehol sem leltünk, a településeken viszont erről beszélnek az emberek.

Információinkkal és kérdéseinkkel az illetékes Székesfehérvári Tankerületi Központhoz fordultunk. Valóban megszűnik az önálló fülei iskola? Hova kerülnek a diákok? Az alsó tagozat marad? Mi lesz a pedagógusokkal? Mi lesz a kitűnő sportcsarnok sorsa? – firtattuk. A mátyásdombi iskola kapcsán is megkérdeztük: hasonló a helyzet? Az iskolát Enyinghez vagy Kislánghoz csatolják?

Mátyásdombi versünnep

A tankerületi központ nem kívánt megkeresésünkre reagálni.

Arról lehet szó tulajdonképpen – bogarászunk a találgatások útvesztőiben –, hogy a tankerületi központ javaslatot nyújtott be az oktatásért felelős miniszterhez arról, hogy a fülei és a mátyásdombi iskola felső tagozata az új tanévtől kezdődően beolvad a polgárdi, illetve a kislángi általános iskolába?

Fülei diákok a Vörösmarty Színházban
Fotós: Fülei iskola

Nem titok, hogy a két kistelepülés, a képviselő-testület, Gubicza József és Tilhof István polgármester mindig kiállt az iskolájukért. Friss információ: az érintett szülői közösségek nemet mondtak. Olvasóink tudni vélik: a minisztériumban májusban születik majd döntés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában