Különleges tanóra

2018.04.26. 11:02

Az érzelmek zenéje, avagy Pitti Katalin Soponyára látogatott

Egy különleges – telt házas – tanórán keresztül ismerkedhettek meg a zene és az opera világával a soponyai diákok.

Szanyi-Nagy Judit

A közösségi ház nagytermét érdeklődő gyermekek lepték el

Fotó: Hollósi Lászlóné

Az opera nagyköveteként is ismert Pitti Katalin, Liszt Ferenc-díjas érdemes művész látogatott el a soponyai Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjaihoz a közelmúltban. A művésznő az opera nagyköveteként járja az országot, tudásának birtokában a gyermekek szívéhez igyekszik közelebb vinni a műfajt. A soponyai látogatás során Hollósi Lászlóné igazgató köszöntötte az operaénekest, illetve a különleges ”énekórán” megjelent diákokat.

A közösségi ház nagytermét érdeklődő gyermekek lepték el
Fotós: Hollósi Lászlóné

A csoda a zene felcsendülésével kezdődött el. Az interaktív előadás során Pitti Katalin szenvedélyesen mesélt a zenéről, a tanárok és a gyermekek pedig megismerkedhettek a zene – s főként az opera – világával, egészen a kezdetektől.

– Fantasztikus élmény volt az operaénekesnőt hallgatni; egyszerre volt megható és lenyűgöző a művésznő egykori előadásainak részleteit csodálni. Pitti Katalin az együtt töltött idő alatt bebizonyította, hogy a zene az, amely mindenkit elsőre megérint. A hangunk az a hangszer, amely nem hasonlítható semmihez, s ezért egyedi – emelte ki az eseményt követően Hollósi Lászlóné igazgató, hozzátéve: az operaénekes legfontosabb üzenete a gyermekekhez mégis az volt, hogy ha bármilyen tehetség rejtőzik bennük, azt ki kell használniuk, élniük kell vele életük során. Hiszen felelősek vagyunk a tehetség ápolásáért, kamatoztatásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában