Országos Középiskolás Diákvállalkozó

2018.03.28. 07:25

Újabb Vajdás sikerek – Ezüstérmet szereztek az iskola diákjai

Újabb nevek kerültek fel a Vajda János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola dicsőségtáblájára.

Borsányi Bea

Gál Martin, Stojsics Tímea, Tamás Lilla, Vigyikán Vince, középen Vigyikán Attila, a csapat tanár-vezetője

Fotó: az iskola

A Gál Martin, Stojsics Tímea, Tamás Lilla és Vigyikán Vince 11. évfolyamos diákok alkotta csapat második helyezést ért el az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedő döntőjében, ahol 12 csapat mérte össze tudását és kreativitását, tudtuk meg Butola Zoltántól, az intézmény igazgatójától. A versenyre összesen 126 gárda regisztrált, ebből 27 volt külhoni. A Vajdából is több csapat kezdte meg a küzdelmeket, ám a fenti gárda nyerte meg a regionális döntőt, amelyben Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém csapatai versenyeztek. Így jutottak be az országos döntőbe, egyedüli Fejér megyeiként, ahol több feladat megoldása is várt rájuk.

A verseny a Szociális Mikrofinanszírozás Éve alkalmából került meghirdetésre, kiemelt témaköre a mikrohitel volt. A vetélkedő komolyságát az is mutatja, hogy a zsűri elnöke Csath Magdolna közgazdász, az MTA doktora, az NKE kutatóprofesszora volt, a tagok között szerepelt Szekfü Tibor okleveles mérnök közgazdász, a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnöke. A díjakat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.

Gál Martin, Stojsics Tímea, Tamás Lilla, Vigyikán Vince, középen Vigyikán Attila, a csapat tanár-vezetője
Fotós: az iskola

Az iskola más területen is remek hétvégét zárt, hiszen az encsi Országos Fekvenyomó Diákolimpiai Döntőben Tátrai Torda kategóriája legjobbjának bizonyult. Kempóban a nemzetközi Felcsút Kupán Konstatntin Fanni pedig négy kategóriában első és egy kategóriában harmadik helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában