Kiderítettük

2018.03.19. 10:40

A Fejér megyeiek többsége egyből kiszúrja az adathalászokat

Múltheti szavazásunkban, arra voltunk kíváncsiak, hogy a Fejér megyeieket próbálták-e már átverni adathalászok.

FEOL

Forrás: shutterstock

Az adathalászatról több alkalommal írtunk már, jellemzően olyan összefüggésekben, hogy bűnözők, trükkös módszerekkel például a bankszámlánk adataihoz próbáltak hozzáférni, vagy előfordult, hogy számunkra értéktelennek gondolt adatainkon kerestek vagyonokat a bűnözők. Szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, Önök mennyire tapasztalják az adathalászok jelenlétét.

Szerencsére a válaszadók több mint felét nem érte semmilyen ehhez hasonló lopási kísérlet és amellett tette le a voksát, hogy egyelőre még elkerülték az adathalászok. Ők tették ki a szavazatok többségét, 62 %-át.

A szavazatokból az is kiderült, hogy a Fejér megyeiek nagyon jól kezelik az ilyen helyzeteket. 22%-ukat érte már efféle támadás, megpróbálták átverni és elkérni az adatait, de nem dőlt be neki. A szavazók 3%-a jogi útra is terelte az ügyet, feljelentést tett.

Illetve akadtak olyanok is (13%), akik számára teljesen ismeretlen jelenlég az adathalászat, nem is tudják mi fán terem. Reméljük, így is marad.

Olvasóink véleménye mindig fontos számunkra. Ha lemaradt volna a szavazásról, ossza meg velünk álláspontját kommentben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában