Kézzel fogható, tapintható segítség

2018.02.09. 19:08

Repülj, madár! – Az Ezredéves Iskola végzősei jártak a sukorói madárkórházban

A Székesfehérvári Vadmadárkórház festői tájban megbúvó, idilli hangulatú sukorói telephelyén kirándult pénteken a fehérvári Ezredéves Iskola két végzős évfolyama.

Majer Tamás

Berkényi Tamás a gyerekek társaságában, a meggyógyított egerészölyv azóta már ismét az égen hódít

Fotó: Pesti Tamás

A gyógypedagógiai, készségfejlesztő intézmény sérült, fogyatékkal élő diákokat segít.

- Az ő oktatásukban minden, ami kézzel tapintható és megtapasztalható, az hatalmas nagy segítséget nyújt – mondta el lapunknak Kováriné Bujdosó Lilla pedagógus.

Négy éve már annak, hogy egymásra talált az iskola és a sérült madarakat mentő vadmadárkórház. Berkényi Tamás állatorvos és madarai gyakori vendégek az Ezredéves Iskola tantermeiben.

- Van egy matematika óránk, amelyet papagájokkal állítottunk össze. Ott vannak kézközelben, megfoghatóak, megmérhetőek – kaptunk példát egy ilyen foglalkozásra a tanárnőtől.

Ezúttal Berkényi Tamás volt a házigazda, aki megismertette a gyerekekkel a kórház lakóit, köztük egy macskabaglyot, egy pusztai sast, amerikai Harris-ölyveket, egy tarka vércsét, egy európai uhut és kacagó gerléket is.

Berkényi Tamás a gyerekek társaságában, a meggyógyított egerészölyv azóta már ismét az égen hódít
Fotós: Pesti Tamás

Elmondta a fiataloknak, hogy mi a teendő, ha beteg, sérült madárra bukkannak.

Olyan vadmadarak is „laknak” a kórházban, akiket nem csodálhattak meg a látogatók, mert őket nemsokára szabadon engedik. Nem szabad hagyni, hogy megszokják az ember közelségét.

A program végén gyógyult madarak, előbb egy galamb, majd egy egerészölyv szabadon engedésében gyönyörködhettek a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában