Az elkövető ellen hatósági eljárás indult

2018.02.16. 09:00

Megvan az elkövető, eltűnik a Hosszúsétatéri szeméthegy?

Hatalmas, hónapok óta gyűlő szemétkupac keseríti a hosszúsétatéri garázsok tulajdonosait. Egyikőjük a polgármesternek is feltette a kérdést: mi a megoldás? Az elkövető megvan, ellene már folyik az eljárás.

Házi Péter

o

Fotó: Olvasó

Szétszakadt ágymatrac, bevásárlókocsi, kibelezett hűtőgép és sok-sok szeméttel teli zsák. Hónapok óta ez a látvány fogadja a Hosszúsétatéri kerékpáros-gyalogos alagútból kiérkezőket és az ide autójukkal érkező garázstulajdonosokat. Palotás Ferenc a problémát Cser-Palkovics Andrásnak is felvetette, amikor a polgármester szerkesztőségünkben válaszolt olvasóink kérdéseire. Nos, mint kiderült, az önkormányzat számára már ismert az elkövető személye, aki ellen megindították a hatósági eljárást. Az illető azonban nem együttműködő, ezért húzódik a folyamat. A cél az, hogy ne az adófizetők pénzén, de tűnjön el végre a szeméthegy!

Hosszúsétatéri állapotok: hónapok óta szaporodik a szemét Fotó:Nagy Norbert

„Tisztelt Polgármester Úr! Meddig kell még eltűrnünk az illegális szemétlerakást a Hosszúsétatér–Széchenyi u. 69. saroktelken? A hulladéklerakást hónapok óta folytatja egy helyi lakos, aki nem hajlandó ezt abbahagyni. A szemét terjedelme már meghaladja a 10 köbmétert! A Környezetvédelmi Hivatalhoz és a Polgármesteri Hivatalhoz tett 2017 októberi bejelentésünk semmilyen eredményt nem hozott az udvarias semmitmondó levelezgetésen kívül, a területi képviselővel történt telefonbeszélgetés szintén. Azóta a szeméthegy megduplázódott. A látvány magáért beszél, csak sajnos a fejek elfordítása az egyszerűbb megoldás... Várjuk válaszát a 11 garázstulajdonos nevében. Tisztelettel: Palotás Ferenc”. A felháborodott olvasói levél felhívásunkra érkezett, miszerint Fehérvár polgármestere várja szerkesztőségünkben olvasóink kérdéseit.

Amint a polgármesteri válaszból megtudtuk, a hatóság előtt ismert az illegális szemétlerakást folytató személye, megindult vele szemben a hatósági eljárás és az folyamatban is van.

Olvasónk is dokumentálta a szeméthalmokat. Az önkormányzat reményei szerint hamarosan eltűnik

Mivel az elkövető nem együttműködő, az eljárás lefolytatása hónapokat is igénybe vehet, ezt a bejelentőnek írásban is jelezték 2017 novemberében. Sem az önkormányzattól, sem az ingatlantulajdonostól, sem a területi képviselőtől sem várható el, hogy az elkövető helyett vigye el a szemetet az adófizetők pénzén úgy, hogy aztán ezt a tevékenységét következmények nélkül folytathatja ugyanitt vagy máshol a városban. A cél tehát az, hogy a szemét eltűnjön, de annak a költségén, aki azt ide lepakolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában