Értékesítés

2018.02.27. 07:30

Pályázati úton kel majd el a sárbogárdi szélessávú hálózat

A szélessávú távközlési hálózat értékesítése kapcsán a város képviselő-testülete legutóbbi ülésén nyilvános pályázat kiírásáról döntött.

V. Varga József

A térségben a szélessávú infrastruktúra kiépítése, a gazdasági versenyképesség operatív program keretében, jó évtizede valósult meg négy település – Sárbogárd, Hantos, Mezőszilas és Nagylók – összefogásával. A rendszer 2007-től folyamatosan működött, a kiépített hálózat elsődleges feladata az internet szolgáltatás biztosítása volt, de a rendszer természetesen kábeltelevízió és telefon szolgáltatásra is alkalmas.

A szolgáltatás Sárbogárdon és Pusztaegresen szinte teljesen lefedett, viszont a vezetékes rendszer nem épült ki a töbörzsöki városrészben, az Ady Endre úttól keletre és a Tury Miklós úttól északra található utcákban, lakótelepen. Ezeken a területeken vezeték nélküli internet érhető el.

A projektet 2013 elején véglegesen lezárták, a társulást nem terhelte tovább fenntartási kötelezettség, így a grémium 2013 novemberében a társulás jogutódokkal történő megszüntetéséről döntött. Az elmúlt időszakban a távközlési hálózat megvásárlásának szándékával több szolgáltató cég is megkereste az önkormányzatot. A képviselő-testület februárban arról döntött, hogy az értékesítés kapcsán nyilvános pályázatot ír ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában