szavazás

2018.02.26. 11:09

Mit gondolnak Olvasóink a fehérvári EKF pályázat meghallgatásáról?

Múlt héten tettük fel a kérdést, hogy mit gondolnak Olvasóink a fehérvári Európa Kulturális Fővárosa pályázatának meghallgatásáról.

Feol.hu

Fotó: Nagy Norbert

Nagy visszhangot keltett a hír, miszerint Székesfehérvár kiesett a hét induló város közül. Cser-Palkovics András polgármester a meghallgatást kifogásolta, miszerint a bírák leginkább ideológiai alapon ítéltek, Székesfehérvár imázsfilmjét a „fehér, keresztény Európa propagandafilmjének” nevezték. A bizottság tagjai hiányolták a filmből a szegényeket és a migránsokat, sokallták a keresztet, a templomokat, továbbá azt, hogy erre a város értékként tekint. Kifogásolták, hogy a pályázat alapját, identitását a görög, a római és a keresztény-zsidó kultúrkör határozza meg.

Ennek kapcsán tettük fel a kérdést: Mi a véleménye az EKF pályázatot bírálók ítéletéről?

A szavazók túlnyomó többsége, 79 százalékuk gondolta úgy, hogy az uniós bizottság bírái nem ismerik a várost, Székesfehérvár igenis a keresztény emberek városa, ahol a többség bizony fehér. A válaszadók 17%-a értett egyet a bizottság döntésével, szerintük is sok a kereszt a videóban, és kevés a más kontinensről való ember. A harmadik opciót választották a legkevesebben, a voksolók mindössze 4 százaléka szintén úgy gondolja, hogy sok a kereszt, azonban nem kellenek idegenek a városba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában