Felkészítés a választásokra

2018.02.09. 19:44

Szakmai képzésben részesültek a képviselők Fehérváron

Az országgyűlésiképviselő-választásra felkészítő szakmai képzés utolsó állomását tartották péntek délelőtt a Városháza dísztermében.

Szanyi-Nagy Judit

fkfk

Fotó: Fehér Gábor

Fejér megye 2-es számú országgyűlési egyéni választókörzetének települési képviselői – a jegyzők és helyetteseik – jelentek meg péntek délelőtt a Városházán. A képviselők így többek között Balinkáról, Csákberényből, Füléről, Magyaralmásról, Mórról, Polgárdiból, Pusztavámról és Sárkesziből érkeztek.

A 2018. évi országgyűlésiképviselő-választással kapcsolatos felkészítés módja 2014-től változott meg a választási eljárási törvény módosítása után – tudtuk meg Laczi Zoltántól, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetőjétől, aki egyben a megjelenteket is köszöntötte.

A mostani választás-szakmai képzés utolsó állomásán több témakört is érintettek a jelenlévők. A beszámolót, diskurzust Pápai Erzsébet, a Humán Erőforrás Gazdálkodási és Koordinációs Főosztályának vezetője koordinálta.

A tegnapi alkalmon szó esett az országgyűlési képviselők kötelező eskütételéről, a mozgóurna iránti kérelem benyújtásáról, valamint a kapcsolattartásról a Választási Iroda munkatársaival.

Laczi Zoltán, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetője  Fotó: Fehér Gábor

Természetesen a fontosabb határidőket is megtárgyalták a résztvevők. A szavazatszámláló bizottságok megválasztását a helyi választási bizottságnak március 9-ig kell elvégeznie, de a hivatali dolgozóknak arra sem árt ügyelniük, hogy a március 31-ei kérelembenyújtási határidő napján elegendő ügyintézőt biztosítsanak az intézményekben, ügyeleti munkarendben.

Mint azt Laczi Zoltántól megtudtuk: Székesfehérváron elegendő számban jelentkeztek a szavazatszámláló bizottságokba, a személyekről várhatóan februárban, egy rendkívüli közgyűlés keretében döntenek. Az ő felkészítésük ezt követően kezdődik majd.

A szavazatszámláló bizottság tagjai a törvényességért, a választás megfelelő rendjéért és annak eredményességéért dolgoznak – éppen ezért a szakmai felkészítésük kiemelten fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában