Augusztus a meccsek ideje

2018.02.28. 07:00

Jó ütemben haladnak, nyárra elkészül a Sóstói Stadion

Ugyan a havazás és a hideg időjárás most nehezíti a munkát, de a kivitelező cég képviselői jelezték: a Sóstói Stadion a tervezett időpontra, vagyis 2018. június 29-re elkészül.

Ferencz Balázs

A Sóstói Stadion három oldalán akár már szurkolni is lehetne. A negyedik, az újjáépített fejépületet magában foglaló objektum utolsó szintjét vasalják és zsaluzzák a munkások. Itt kapnak majd helyet az öltözők, szertárak, a média kiszolgáló helyiségei. Feljebb a VIP-termek és páholyok, valamint az üzemeltetési részleg, a legfelső szinten pedig a mérkőzésbiztonsághoz szükséges területek. A rendőrség és a katasztrófavédelem megfigyelő állomásai. A Videoton FC új otthonának legmagasabb pontja 21 méter lesz, a létesítmény alapterülete mintegy 10 200 négyzetméter. Több mint 23 000 négyzetméter zöldfelületet alakítanak ki a stadion környékén fákkal, cserjékkel. A telken belül 405 db parkolóhely lesz.

A fejépület legfelső szintjét zsaluzzák, amint elkészül a betonozás és a tető is a helyére kerül, kezdődhet a játéktér kialakítása(lent).Várhatóan 2018. augusztus 5. és 15. között lehet megvívni majd az első mérkőzést az új arénában Fotó: Pesti Tamás

Az UEFA 4-es, valamint az MLSZ legmagasabb követelményeinek megfelelő aréna körül már térkövezik a kerengőt, sőt, a sétány kandeláberei is állnak. A mintegy 14 milliárd forintos beruházás hét mérföldkőből áll, jelenleg a negyedik fázisban tart a kivitelezés. Az elkészült lelátórészek alatt már burkolják és festik a büféket, a mosdókat, kialakították a fogdát, sőt, egy-egy szektorbejáratnál már elhelyezték a forgókapukat is. A stadionban kap helyet a szintén megújuló Sóstó Természetvédelmi Terület látogatóközpontja, a két terület között pedig egy játszótér és egy kültéri fitneszpark is épül. Egy hónap múlva megkezdődik a pályaszerkezet kialakítása is. A már erősödő, Budapest környékén zöldellő, előnevelt fű várhatóan április végén, május elején érkezik. A Csíkvári út felől nyolc méter széles sétány vezet a stadionhoz, a szektorokat pedig külső kerengőn lehet megközelíteni. A vendégszurkolók egy alagúton át jutnak a stadionba, hogy ne találkozzanak a hazai drukkerekkel.

A Lengyelországból érkezett piros és kék színű székek nagy része már a helyén, összesen 14 201 darab lesz belőle az új Sóstói Stadionban Fotó: Simon Erika

A Red Blue Devils szurkolói csoportnak megmarad a helye, a szektoruk is RBD névre hallgat majd. A stadionban

14 201 szék lesz majd, amelyek nagy részét már felszereltek. 2018. június 29-e a készre jelentés dátuma, az engedélyezések után, augusztus 5–15. között lehet először mérkőzést rendezni az új Sóstói Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában