Képesek összefogni a településen élőket is

2018.02.16. 08:30

Immár tizenöt éve segítenek a mezőszentgyörgyi polgárőrök, ha baj van

Természetesen nem csak a bajban mutatkoznak meg a Mezőszentgyörgyi Polgárőr Szövetség tagjai: rendezvényeket is biztosítanak és bűnmegelőzési programokban vesznek részt.

Szanyi-Nagy Judit

Sok helyen jelen vannak a szervezet tagjai

Fotó: Polgárőrség

Legutóbb az adventi időszakban számolt be lapunk a mezőszentgyörgyi polgárőrök példaértékű akciójáról: akkor ajándékkal telepakolt cipősdobozokat juttattak el a rászoruló családok részére.

Ebből is látszik: a polgárőrök teendői sokrétűek. A már említett feladatok mellett idén a hajtásos vadászatok biztonságát is garantálták, tavaly adományként érkező karácsonyfákat szállítottak ki az érintett családoknak, és a székesfehérvári második világháborús robbanótest biztosításában is segédkeztek. Mindenszentek és halottak napján nem csupán a temetőkben ügyeltek a rendre, de az idős mezőszentgyörgyi lakosoknak is segítséget nyújtottak az odajutásban. Ezen túl a tevékenységi körük kiterjedhet előadások, bemutatók, kiállítások és tanácsadások szervezésére, bűnmegelőzési kiadványok terjesztésére és az iskolai bűnmegelőzési programokban való részvételre is.

Sok helyen jelen vannak a szervezet tagjai
Fotós: Polgárőrség

Az Országos Polgárőr Szövetség 1994-ben alakult meg, a Mezőszentgyörgyi Polgárőr Szövetség pedig 2003-ban kapcsolódott be a munkába, így idén ünneplik fennállásuk tizenötödik évfordulóját.

Krista István elnök korábbi beszámolójából kiderül: a helyi és szomszédos települések lakóinak kezdeményezésére létrejött polgárőrség a kezdeti nehézségek után jó kapcsolatot alakított ki a térségi rendőrséggel, a megyei rendőrkapitánysággal, a postával, a helyi önkormányzattal és természetesen a falu lakóival is – ez utóbbit segítőkész akcióik is jól mutatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában