zászlósbor

2018.02.18. 13:52

Egy éven keresztül ez a bor képviseli Székesfehérvárt

Csóbor Balázs és Csóbor-Kisari Linda, illetve Lics Balázs vehetett át elismerő oklevelet és kupát a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend tizenhatodik borgáláján.

Majer Tamás

A szombat esti báli hangulatú borünnepen a gazdák és a borisszák megismerhették a szakértő zsűri abbéli döntését, hogy melyik bor büszkélkedhet a 2018-as zászlósbor, s melyik a zászlós kísérőbor kitüntető titulussal.

A pontozós, ízlelős bormustrát idén is a Szent Vince napi vicevessző-vágáshoz igazították a borlovagok, vagyis már csaknem egy hónapja övezte hétpecsétes titok a legjobbak nevét.

Csóbor Balázs (b) és Csóbor-Kisari Linda Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége elnöke mellett

A székesfehérvári borlovagrend zászlósbora természetesen idén is kizárólag csak a zengő szőlőfajtából készült borok közül kerülhetett ki. Az Év Borrendi Zászlósbora címet az agárdi Csóbor Pincészet zengője érdemelte ki. A száraz fehérbor évjárata 2017, a nedű nadapi „születésű”.

 

A zászlósbor mint a Királyi Város Bora egy éven keresztül képviseli Székesfehérvárt és annak borrendjét Magyarország és a Kárpát-medence szüreti, bor-, és pincefesztiváljain és a testvérvárosi kapcsolatok révén eljut Európa számos országába és városába is.

Az Év Borrendi Zászlós kísérőbora címért az összes fajta versenyezhetett. Alighanem ebben nehezebb győzedelmeskedni. Nos, egy pákozdi száraz vörös, a Lics Pincészet 2014-es évjáratú Tamás Válogatása nyert.

Borítóképünk forrása: pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában