Megmozgató figyelemfelhívás

2018.02.27. 16:00

Egészségnapot tartottak a Tópartiban Vörösmartysoknak is

Aktív és vidám napot zártak hétfőn a Tóparti diákjai.

Szanyi-Nagy Judit

Nemcsak a tópartis középiskolások, de a közeli Vörösmarty Óvoda növendékei is részt vettek a tegnapi egészségnapon: utóbbiak sorversenyen próbálhatták ki magukat, míg a „házigazdák” a tanórák közötti szünetekben testtömeg-indexet számíthattak, kvízt tölthettek ki és vérnyomásmérésen vehettek részt. A leghosszabb szünetben egy korábbi tópartis tanítvány, Teker Illés tartott előadást a mentális betegségekről, míg a tornateremben egy újraélesztéssel kapcsolatos flashmobba csöppenhettek az érdeklődők.

‒ Az egészségnap elérte a célját: a szervezők kellően megmozgatták a gyermekeket, amellett, hogy felhívták a figyelmet a megelőzésre, egészségünk védelmére ‒ értékelte a tegnapi napot Vizi László Tamásné igazgató.

Diákok indítványozták a tópartis egészségnap megszervezését Kép: Zsiday Ádám FTV

Tőle tudjuk azt is: az ötletgazda Eükarióták nevű csapat tagjai tizenegyedikes tópartisok. Ők a Semmelweis Orvostudományi Egyetem versenyén indultak, amelynek egyik feladata volt a most megrendezett egészségnap megszervezése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában