2018

2018.01.23. 17:43

Újabb fehérvári naptár színes, vidám gyermekművekkel

Kedden mutatták be a Székesfehérvár, a fejedelmi székváros mottójú 2018-as városi naptárt, amelyben gyerekek művei szerepelnek. 

Bokros Judit

Fehérvár életében két évtizede hagyomány a diákok rajzaival díszített városi naptár kiadása. Az idei bemutatására és átadására kedden, a Városháza dísztermében került sor.

A kiadvány pályázatát az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület (ARISZ) hirdeti meg, amelynek képviselői, Róka Gyula mellett köszöntötték még Lánczky László projektvezetőt,  Ráczné Földi Judit és Buth János képviselőket, Balajthy Ferenc költőt, akinek kedves versei szerepelnek a naptárban, valamint a műveket készítő gyerekeket.

Elhangzott: idén a Bory Jenő Általános Iskola kapcsolódott a programhoz, s a diákok ismét neves fehérvári épületeket, köztéri alkotásokat örökítettek meg. A naptárt összesen tizenhat vidám, színes alkotás díszíti.

Fotó: Koppán Viktor

Cser-Palkovics András polgármester elmondta: a város hagyományainak szerves részét képezi a naptár készítése. Látszik, hogy a fiatalok megértették, mit is jelent a fejedelmi székváros.

Balajthy Ferenc a kultúra napjára kitérve dicsérte a gyerekek munkáit, majd következett a naptárak és az ajándékok átadása a tizenkét alkotónak és néhány felnőttnek. Végül Sándorfi Gergely, a Bory iskola igazgatója köszönte meg a városnak, hogy így is motiválják a diákokat.

A tizenkét alkotó: Ambrus Viktória, Forgó Fanni, Füri Fanni, Hermán Laura, Jámbor Kitti, Krista Fanni, Kuczi Attila, Muggeridge Lilla, Pallag Zora, Pleck Dominika, Schäfer Nóra, Varga Réka Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában