Civil Tudósítónktól

2018.01.17. 09:30

Nagy barátság lett a spontán találkozóból Pázmándon

A nyékvárkonyi és a pázmándi tűzoltók első találkozásából mára igazi barátság született. Legutóbb a felvidéki tűzoltók jártak a Velencei-tónál.

E. Várkonyi Péter

Kiváló volt a hangulat a pázmándi búcsúesten. Nemsokára újra találkoznak a barátok

Fotó: E. Várkonyi Péter

Az első még egy spontán találkozó volt csak: A kápolnásnyéki Szent Mihály napi ünnepségre hívták a pázmándi önkéntes tűzoltókat tűzijátékot biztosítani. Ekkor találkoztak először az ünnepségre hívott nyékvárkonyi tűzoltókkal, szintén önkéntesekkel.

Aztán a szlovákiai magyarok megkeresték az anyaországiakat, és mára, három és fél hónap után igazi barátság szövődött. A pázmándiak is ellátogattak már többször Nyékvárkonyba, a múlt hétvégén pedig a pázmándiak voltak a házigazdák: Az ötven tagot számláló Önkéntes Tűzoltó Testületükből, és a 2500 lakosú Nyékvárkonyból most nyolc önkéntes érkezett. Szakmai beszélgetések, szertárlátogatás és tűzoltóautó mustrálás után a vidék tájházába látogattak, majd megtekintették a katolikus templomot is, és a Szőlőhegyen kóstolták a helyi bort.

Kiváló volt a hangulat a pázmándi búcsúesten. Nemsokára újra találkoznak a barátok
Fotós: E. Várkonyi Péter

A vendéglátók finom ebéddel vendégelték meg a nyolc barátot klubjukban. Innen aztán nem volt megállás, a fehér asztalnál megkezdett evés és finom nedűk kóstolása után késő éjszakába nyúlt a vidám társalgás. Estére beindult a zeneszó, majd csaknem végeláthatatlan tánc vette kezdetét. Másnap a pázmándiak helyi specialitásokkal, a Pázmándi Spájz néhány termékével, szappannal, mézzel, lekvárral, az önkormányzat süteményes füzetével, helyben varrt köténykével, pázmándi borosgazda borával búcsúztak. A jövő fogja megmondani, hogy ebből a szép kapcsolatból melyik csapat lesz a következő, másikhoz utazó…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában