Régi, de új!

2018.01.08. 07:30

Megújult a padló a kálozi általános iskola öt alsós tantermében

A bútorok – padok, székek, szekrények – ismét visszakerültek a helyükre, a termek pedig még szebben pompáznak.

Szanyi Nagy Judit

Több mint húszan segédkeztek a terem újjáépítésében Fotó: SZNJ

Előkerült a spanifer, a felmosóvödör és a -rongy, és csakhamar dolgozni kezdett mintegy 40 kéz: legalább húszan vettek részt a szombaton késő délutánra szervezett programon, amely során a megújult alsós tantermek berendezéseit helyezték vissza az arra vállalkozók. A résztvevők között voltak szülők, pedagógusok, intézményvezetők és rokonok is.

Mint arról korábban beszámoltunk: a Székesfehérvári Tankerületi Központ jóvoltából a kálozi általános iskolában mind az öt alsós tanterem padlója megújult.

A munkálatokat a központ által felkért vállalkozó, a csókakői Hartl István végezte el. Az eredmény szemmel láthatóan magáért beszélt: az új burkolatra nemcsak félve léptek rá a segédkezni érkezők, de szívesen meg is „simogatták” azt.

Több mint húszan segédkeztek a terem újjáépítésében Fotó: SZNJ

A munkálatok elvégzése idején – hiszen a gyermekek számára az iskola január 3-án már Kálozon is megkezdődött – a napközi helyszíne a felsős tantermek egyike volt, így a felújítás nem okozott fennakadást a tanításban, az iskola működésében.

Az első két terem a téli szünet ideje alatt újult meg. A termek berendezéseit (a szekrényeket, asztalokat, padokat és székeket) az aulánál helyezték el, a műpadlót pedig egy ötször tíz méteres sávon terítették ki, hogy az kellően illeszkedjen majd a felületen.

A régi padlót lecsiszolták, kijavították, nem szedték fel az egészet, de ebből semmi nem látszik – tudtuk meg a helyszínen lévőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában