jó tanulmányi eredményekért

2018.01.30. 07:30

Hetvenheten vehették át a Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjakat

Még tavaly pályázták meg a Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat azok a fiatalok, akik hétfőn átvehették a városi támogatást. 

Bokros Judit

d

Az ösztöndíjjal évek óta azokat az általános iskolás, középiskolás és felsőoktatásban tanuló fiatalokat jutalmazzák, akiknek jó a tanulmányi eredményük, kiemelkedően teljesítenek akár a sport, a művészetek vagy a kutatás terén, s anyagi helyzetük, családi körülményeik miatt rászorulnak a támogatásra – hangzott el a Városháza dísztermében rendezett ünnepségen.

Elsőként Fűrész István, a közalapítvány kuratóriumának elnöke szólt a megjelentekhez. Elmondta: ezúttal 93 pályázatból 77 lett eredményes, ők voltak a legjobban rászoruló pályázók.

Cser-Palkovics András polgármester (jobbra) hangsúlyozta: a díjazottak megdolgoztak a támogatásért      Fotó: Koppán Viktor

 

Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta: aki a díjazottak között ül, az megdolgozott ezért a támogatásért. Hozzátette, hogy a közel 20 intézményben tanuló fiatal 3500 és 11500 forint közötti ösztöndíjhoz juthatott hozzá.

 

Az átadó előtt a közönség verses, zenés műsort hallgathatott meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjaitól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában