Borkedvelők

2018.01.19. 10:30

Lezajlott a fehérvárcsurgói borok mustrája

Egyre jobb és egyre népszerűbb a fehérvárcsurgói bormustra, amelyet a csákberényi, móri borkóstolók mintájára hoztak létre lelkes helyi borkedvelők, borkészítők.

Házi Péter

Idősebb Sáfrán András (középen) volt az est egyik szakmai vezetője

Fotó: Rajki Péter

A hagyományoknak megfelelően január második hétvégéjén rendezték meg Fehérvárcsurgón a Kaszap István Katolikus Ifjúsági és Szabadidőközpontban az újbormustrát, ahol a gazdák szakértők segítségével kóstolták végig boraikat – tájékoztatta lapunkat Rajki Péter és Bernáth Miklós, akik maguk is részt vettek a szervezésben. A mustra szakmai vezetését Eisenberger Zsolt, ifj. Sáfrán András és id. Sáfrán András látták el, akik az esetlegesen észlelt hiányosságokra és azok kiküszöbölési módjaira is felhívták a gazdák figyelmét. A rendezvényen részt vevő mintegy 60 fő közel 30 mintát kóstolhatott a gazdák által hozott 15 fehér-, 4 rozé- és 9 vörösborból. A borok többsége fehérvárcsurgói termőhelyről származott, de érkeztek gazdák Balinkáról, Bodajkról, Magyaralmásról és Isztimérről is.

Idősebb Sáfrán András (középen) volt az est egyik szakmai vezetője
Fotós: Rajki Péter

A bormustrát a borkultúráról tartott rövid előadásával és verseivel színesítette Azurák Mihály borirodalmár. Az este összességében jól szolgálta kitűzött célját, hogy a gazdák kezei közül minél jobb borok kerülhessenek a poharakba, és azt mindenki a saját „heminájának” megfelelően, mértékkel, egészségére válva fogyassza!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában