Költségvetés első körben

2018.01.22. 07:30

Ennyi pénzből gazdálkodik idén Sárbogárd

Az önkormányzat 2018. évi költségvetését a képviselő-testület pénteken első fordulóban tárgyalta a városháza dísztermében.

V. Varga József

Sárbogárd, képviselõk

A grémium a bevételi főösszeget 1.409.798.800 forintban, a tervezett kiadási főösszeget 1.410.773.414 forintban, a költségvetési hiányt 974.614 forintban határozta meg első körben. Elhangzott: a költségvetési hiány fedezetére a múlt évi pénzmaradvány szolgál.

A már kialakult gyakorlat folytatását – mely szerint a költségvetést két fordulóban tárgyalja a képviselő-testület – azért tartja célszerűnek Sükösd Tamás polgármester, mert a költségvetés tárgyalásának második fordulójáig még kis mértékben változhatnak a bevételi és a kiadási főösszegek.

Sárbogárd Város Önkormányzatának gazdálkodását 2018-ban az alábbi célkitűzések határozzák meg: az önkormányzati intézmények és a településüzemeltetés működőképességének megőrzése; az adósságszolgálat határidőre történő teljesítése; a megkezdett közmunkapályázatok sikeres folytatása és lebonyolítása; a város fejlesztését elősegítő fejlesztések előkészítése, az ezzel kapcsolatos pályázatok lebonyolítása. Az idei évre változatlan feladatfinanszírozási rendszerrel, bevételi-kiadási struktúrával számoltak, figyelembe véve a központi költségvetési törvényt és az azt megalapozó jogszabályokat.

Pillanatkép, testületi ülés után – mobiltelefonnal Sükösd Tamás polgármester Fotó: V. Varga József

Az önkormányzat gazdálkodásának pénzügyi kereteit döntően a központilag meghatározott feladatfinanszírozási rendszer és a saját adóbevételek nagysága határozza meg. A város bevételeinek legnagyobb része a központi költségvetésből származik.

A költségvetési rendelettervezetet a polgármester február 15-éig nyújtja be a képviselő-testületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában