Év Díszlettervezője

2018.01.15. 09:00

A székesfehérvári Carmen előadás díszlettervezője kapta a díjat

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága Látványtér 2017 szakmai kiállításának finisszázsa keretében átadták Az Év Díszlettervezője és Az Év Jelmeztervezője szakmai díjakat a FUGA – Budapesti Építészeti Központban.

Szabó Zoltán, FMH-információ

Szűcs Edit, Balla Ildikó, a kiállítás szervezője, Kovács Patrícia, Antal Csaba

Fotó: Vörösmarty Színház

Az Év Díszlettervezője elismerést Antal Csaba vehette át Kovács Patrícia színművésztől. Antal Csaba a Vörösmarty Színház Carmen című előadásának látványáért kapta a díjat. A darabot Horváth Csaba rendezte, akivel a díszlettervező többször dolgozott együtt.

A FUGA-ban rendezték meg a magyar látvány-, díszlet- és jelmeztervezők reprezentatív szakmai kiállítását. A tárlat színes és gazdag anyaga nemcsak látvány-, díszlet- és jelmezterveket, maketteket, előadásfotókat, videofelvételeket, illetve filmrészleteket, de bábokat, maszkokat, elkészült jelmezeket, jellegzetes bútorokat, tárgyakat és kellékeket is bemutatott.

Szűcs Edit, Balla Ildikó, a kiállítás szervezője, Kovács Patrícia, Antal Csaba
Fotós: Vörösmarty Színház

Az alkotók egymás munkáira szavazhattak. A kiállításon szerepelt: Antal Csaba, Árvai György, Bagossy Levente, Balla Ildikó, Bárdosi Ibolya, Berzsenyi Kriszta, Boros Lőrinc, Bozóki Mara, Bujdosó Nóra, Giliga Ilka, Hermann Anett és Pajor Patrícia, Horesnyi Balázs, Horváth Jenny, Bianca Imelda Jeremias, Kentaur, Khell Csörsz, Khell Zsolt, Kőszeghy Flóra, Klimo Péter, Nagy Fruzsina, Nagy Viktória, Németh Anikó, Sárdi Zoltán, Szendrényi Éva, Szűcs Edit. Az Év Jelmeztervezője elismerést egyébként Szűcs Edit kapta, akinek szintén van kötődése a Vörösmarty Színházhoz, ugyanis ő tervezte a nagy sikerű A Pál utcai fiúk jelmezeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában