100 éves hagyomány

2018.01.25. 08:30

Az üldözött keresztényekért is imádkoznak az ökumenikus imahéten

A 2018. évben az ökumenikus imahét január 21-28. között zajlik. Az imaalkalmak 18 órakor kezdődnek.

R. Szolga Réka

A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező Ökumenikus Imahét rendezvénysorozatot Székesfehérváron a Székesegyházban, az evangélikus, a református templomokban valamint a baptista imaházban tartják.

Az imahét célja a krisztushívők egységének erősítése, Jézus Krisztusba vetett hit kifejezése és hatékony tanúságtétel a világ előtt.

Az első napon Spányi Antal katolikus megyés püspök, ezt követően Tóth Tamás katolikus esperes, a harmadik napon Berze János református lelkész celebrálta a misét. Szerdán a Budai úti református templomban Révész Lajos baptista lelkész várta a híveket, az érdeklődőket.

Lapunknak úgy nyilatkozott: örömmel tapasztalja, hogy az imahétre látogatóként érkezők a templomban „ragadnak” és hívőként távoznak, majd térnek vissza. A lelkészek saját közegükben beszélgethetnek, tapasztalatot cserélhetnek a különböző felekezetekkel – tette hozzá az imahét kapcsán.

Tornyai Gábor, öreghegyi plébános hangsúlyozta: akkor vagyunk hitelesek, ha nem csak beszélünk a szeretetről, hanem egymásnak át is adjuk azt, természetesen nem csak az imahét keretében.

Csütörtökön az evangélikus templomban, pénteken az öreghegyi plébánián, szombaton ismét az evangélikus templomban zajlanak, majd vasárnap a bazilikában zárulnak az imahét eseményei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában