orvosi rendelő és a közösségi ház épülete

2018.01.07. 13:00

Aba: alapkőletételre és új társadalmi szerződésre került sor

A közösségnek a múlt évben sikerült leraknia az Új abai társadalmi szerződés, a Lélek új rendjének alapjait – hangsúlyozta értékelőjében Kossa Lajos polgármester.

V. Varga József

Kossa Lajos polgármester

– A nyertes TOP-os pályázatok, a reptéri ingatlan sikeres értékesítése, a közösség mindennapjait pozitívan befolyásoló és a Dél Kapuja fejlesztés elindítását lehetővé tevő képviselő-testületi döntések mellett döntő szerepet játszott mindebben, hogy az abaiaknak a legkritikusabb hónapokban is sikerült a Jóisten oldalára állni, s ezáltal a legádázabb támadások közepette is megőrizni a város távlatos jövőjét biztosító értékeket és a lelkekben megszületett álmokat – emelte ki Kossa Lajos polgármester.

2018, a helyi Mátyás Király Emlék7év hatodik esztendeje igazi áldást ígér az abaiaknak, a bodakajtoriaknak és a belsőbárándiaknak – húzta alá az elöljáró. Februárban adják át a Béke téri iskolásoknak a Háromkalász étkezdét, márciusban kerül sor a már működő járóbeteg szakellátó központ ünnepélyes avatására, májusban pedig az új ravatalozót szentelik fel.

Európai uniós támogatással az idén felújítják és korszerűsítik az óvoda régi épületét, bölcsődét építenek, és megvalósul az orvosi rendelő külső és belső felújítása. Bodakajtoron és Belsőbárándon felújítják az orvosi rendelő és a közösségi ház épületét, és mindkét településrészen szabadidőparkot alakítanak ki.

Kossa Lajos, Aba város polgármestere Fotó: V. Varga József

Az év második felében megkezdődik az ivóvízminőség-javító beruházás és a belterületi utak aszfaltozása. Az év végére pedig befejeződik a 2014-ben megkezdett kármentesítés részeként a Nádor-csatorna abai szakaszának rehabilitációja.

– Szintén örömteli hír, hogy a kormány támogatásának köszönhetően, Székesfehérvár beruházásában, 2018-ban megkezdődnek a Börgöndi repülőtér és ipari park fejlesztés kivitelezési munkálatai – tette hozzá Kossa Lajos.

Az országos Mátyás király emlékév keretében február 23-án kerül sor a Dél Kapuja Gyógyító Központ, július 15-én az Abai Tudományos és Technológiai Park ünnepélyes alapkőletételére. Az Új abai társadalmi szerződést szeptember 8-án kötik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában