Mindennapi hősök

2017.12.08. 14:18

Három éve már, hogy hamarabb érkezik a segítség Pusztaszabolcs térségében

A pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs 2014. december elsején kezdte meg működését.

Katasztrófavédelem

Az itt szolgálatot teljesítő hivatásos tűzoltók tíz település mentő-tűzvédelmét látják el. Az őrs megalakulásával harmincnégyezer emberhez csaknem negyed órával hamarabb érkezik a segítség.

A pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs épületét zöldmezős beruházással, a helyi önkéntes tűzoltó egyesület közvetlen szomszédságában építették 2014-ben. A laktanyában a nap huszonnégy órájában négy hivatásos tűzoltó és egy 4000 literes, terepjáró képességű Mercedes Atego gépjárműfecskendő áll indulásra készen. Az elmúlt három évben csaknem 230 tűzesetnél és közel 300 műszaki mentésnél avatkoztak be.

A katasztrófavédelmi őrs tíz település, Adony, Besnyő, Beloiannisz, Gárdony, Iváncsa, Kápolnásnyék, Pusztaszabolcs, Szabadegyháza, Velence és Zichyújfalu elsődleges mentő tűzvédelmét látja el, emellett a működési körzetükhöz mezőgazdasági területek, közúti és vasúti főútvonalak, valamint az M6-os autópálya egy szaka tartozik. Korábban 24-26 percbe telt, mire ezekre a területekre Dunaújvárosból vagy Székesfehérvárról megérkezett a segítség. Az őrs megalakulásával ez az idő jelentősen lerövidült, a települések lakói baj esetén átlagosan 10-12 percen belül szakszerű segítséget kapnak a beavatkozó pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltóktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában