Jobb körülmények

2017.12.06. 08:00

Bejárás a kórház felújított neurológiai osztályán

December 5-én, azaz kedden délután költöztek át a betegek a Seregélyesi út 16. számról a megyei kórház hotelszárnyába.

Szanyi-Nagy Judit

k

Ahogyan arról korábban írtunk: a neurológiai osztály új helyre, a hotelszárnyba költözött. A modern, szép környezet 187 millió forint állami és 10 millió forint kórházi forrásból valósult meg.

- A régi osztály elhelyezkedésére azért is emlékszem jól, mert az édesapám több évtizedig dolgozott ott, a kórháztól különálló épületben. Úgy gondolom, most a betegek, orvosok és nővérek egyaránt örülhetnek, hogy a kórházban kapott helyet az új neurológiai osztály – mondta lapunknak Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.Az országgyűlési képviselőtől azt is megtudtuk: a Modern Városok Program keretében valósul meg az az új belgyógyászati tömb, amely végleg megszünteti a maga idejében korszerű pavilonrendszeri ellátást.

A sajtóbejáráson Vargha Tamás országgyűlési képviselő (bal elöl), Csernavölgyi István főigazgató (b3), Östör Annamária tanácsnok (j2) és Cser-Palkovics András polgármester (j) is részt vett Fotó: Koppán

- Minden fejlesztés fontos, amely az egészségügyet szolgálja, így nagy öröm számunkra a most megvalósult fejlesztés is. A bejárás során azt tapasztaltuk, hogy a kórház új osztálya a huszonegyedik századi körülményeknek, igényeknek megfelelő - mondta Cser-Palkovics András polgármester, hozzátéve: a közeljövőt nézve a belgyógyászati tömb és az ahhoz tervezett több száz parkoló kialakításának a megvalósításáért küzdenek. Az építési engedély már jogerős, a beruházás pedig állami beruházásként valósul majd meg.A program keretében létrejövő tömbkórház lehetővé teszi, hogy a szakemberek egy helyen végezhessék a betegek ellátását, anélkül, hogy az udvarra, a szabadba ki kelljen menniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában