Fenntarthatóság: Szitakötő az energiáról

2017.12.12. 09:00

A Szitakötő program keretében tanulhattak a gyerekek az energiáról

A Liget Alapítvány ismét elhozta a Cecei Általános Iskolába a Szitakötő gyermekfoglalkozást és pedagógus-továbbképzést.

Király László

kötõ

Az általános iskola kezdetektől részt vesz a Szitakötő magazin fenntarthatósággal kapcsolatos oktatási programjában. A program alapját képező folyóirat példányait tanévenként négy alkalommal juttatják el az iskolákba, és az adott tanévben egy gyermekfoglalkozást és egy pedagógusi továbbképzést tart a program munkatársa a résztvevő iskoláknak. A cecei gyermekfoglalkozáson az 5. évfolyam tanulói és az érdeklődő szülők vettek részt.

Az interaktív foglalkozás feladatai körüljárták a folyóirat őszi számának témáját, amely az energiáról szólt. A magazinban különböző műfajú és tematikájú írások teszik lehetővé a sokirányú alkalmazást. A kortárs irodalmi művek (vers, mese, kispróza) és az ismeretterjesztő cikkek mellett a korosztálynak megfelelő, kreatív foglalkoztató feladatok segítik a befogadást. A foglalkozáson a tanulók játékos módon bepillantást nyerhettek az energiaitalok összetételébe, megbeszélték, miből nyerhető energia, fizikai kísérletet végeztek zsebteleppel.

Képkirakó az energiáról. Foglalkoztató feladatok az 5. évfolyamosoknak Fotó: Az iskola

A pedagógusi továbbképzésen metodikai segítséget kaptak a jelenlévők a folyóirat anyagainak feldolgozásához. A jó hangulatú foglalkozáson a napi munkában is felhasználható ötletekkel, módszerekkel ismerkedhettek meg a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában