új szakma

2017.12.07. 13:16

Turizmus-vendéglátás duális alapszakkal erősít a Corvinus fehérvári kara

Új alapszak indul a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. Csütörtökön erről tájékoztattak egy partnertalálkozó keretében a Városházán. 

Bokros Judit

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa újabb képzéssel bővíti kínálatát, ez pedig a turizmus-vendéglátás duális alapszak lesz – derült ki csütörtökön egy tájékoztató rendezvény kapcsán.

A Városháza dísztermében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, felidézve az önkormányzat és az egyetem közötti, 2015. év végi első megállapodást. Ennek köszönhetően indulhatott el aztán 2016. őszén két szakon a képzés Fehérváron. Most pedig a város ismét bizalmat szavazott az intézménynek, így az elindíthatja a turizmus-vendéglátás szakot, amely alapképzésben csak itt érhető el duális formában – hangzott el.

András Krisztina rektori megbízott elmondta: a fehérvári kiemelkedő fejlesztési telephely lesz, ahol más képzést nyújtanak, mint Budapesten. Ezután az egyetem jövőbeni terveiről, céljairól beszélt, s megemlítette: nyílt napot 2018. január 12-én tartanak.

Az induló szakot az azért felelős Sziva Ivett mutatta be. Tőle megtudhattuk, hogy az oktatás során fókuszba kerül a rendezvényszervezés, a projektszemlélet és a gyakorlati megközelítés.

Az alapszak első duális partnere a Fehérvári Programszervező Kft. – derült ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában