Karácsony

2017.12.22. 21:22

Az ünnep csodáját idézték fel a ráckeresztúri iskolások

A Petőfi Sándor Általános Iskola karácsonyi ünnepségén szeretetről, barátságról, ajándékozásról, búcsúzásról, hitről egyaránt szó esett.

Gajdó Ágnes

g

A karácsony különleges ünnep, valahogy mindig közelebb hozza egymáshoz az embereket. Kicsik és nagyok örömmel készülődnek, díszbe öltöztetik szívüket, lelküket. Ajándékokkal lepik meg egymást, hiszen adni jó. A karácsonyi ünnepség is ajándék, s a fellépők kitettek magukért.

Az alsós néptáncosok is felléptek az ünnepségen Fotó: Gajdó Ágnes

A meghitt, bensőséges hangulatú rendezvényt az alsós néptáncosok karácsonyi köszöntője nyitotta meg, majd Elek Miklós és Kucsera Máté klarinétjátéka következett. Az angolosok két dalban meséltek a Mikulásról és a hópelyhekről, a németet tanulók felelevenítették az egyik legnépszerűbb karácsonyi ének, a Csendes éj történetét, majd németül és magyarul el is énekelték, a kórushoz az iskola több pedagógusa is csatlakozott. A hatodikosok Saint-Exupéry klasszikusából, A kis hercegből adtak elő egy jelenetet, melyből kiderül, mindaz, ami igazán lényeges, a szemnek láthatatlan. Az első osztályosok a legszebb karácsonyfa történetével álltak színpadra, vidám hómanóknak és cserfes hótündéreknek öltözve. Garai Lilla az Add tovább című dalt énekelte, s a nyolcadik osztályosok is felléptek. A rendezvényt a felsős színjátszó szakkörösök karácsonyi, az ünnep csodáját idéző gondolatokból szerkesztett összeállítása zárta. Az imbolygó gyertyalángnál különlegesen hatott az énekbe szőtt fohász: „Uram, tehozzád futok, élő vízre szomjazom”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában