faültetés

2017.11.05. 13:30

Újszülöttek szép ligete Tácon

A horgásztóhoz vezető út menti ligetben egyre szaporodnak az újszülöttek díszfái. Az önkormányzat kezdeményezése immár hároméves.

V. Varga József

A szorgos kis kezek is munkához láttak

Fotó: V. Varga József

Horváth Tamás polgármester nemcsak díszfákat, hanem jó időt is rendelt szombatra. A napsütéses délelőttön sorban érkeztek a megbeszélt időre a családok a ligetbe. A közmunkások kistraktorral hozták a díszfákat – vérszilvát és barkafüzet –, valamint a szükséges szerszámokat, de még egy ballonban vizet is. A területet már előkészítették – következhetett az ültetés.

Előtte a falu első embere szólt pár szót az önkormányzat, a képviselő-testület immár hároméves kezdeményezéséről. A táci gyerekeknek legyen egy-egy fája itt, a ligetben. Ha erre járnak – akár a horgásztóhoz, akár a közösségi térként is szolgáló szabadtéri pavilonhoz igyekeznek – lássák, hogyan fejlődik a díszfájuk.

A szorgos kis kezek is munkához láttak
Fotós: V. Varga József

A polgármester kalapja is szerephez jutott a délelőttön: az apróságok abból húzták ki a kis cetliket, hogy kinek-kinek milyen fát rendelt a sors. Szorgos kezek láttak azután munkához, melyből a kicsik is derekasan kivették a részüket. Az eddigi harminc díszfa idén ősszel újabb tíz facsemetével gyarapodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában