támogatott tanulmányok

2017.11.15. 20:50

Átadták az Alba Regia tanulmányi ösztöndíjakat Fehérváron

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán az Alba Regia tanulmányi ösztöndíjakat a Városháza dísztermében. 

Bokros Judit

A Vasvári Pál Gimnázium két diákjának köszönhetően kellemes muzsikaszó segítette a ráhangolódást a város önkormányzata által létrehozott Alba Regia tanulmányi ösztöndíjak átadására.

Az eseményen a támogatott diákok és családjuk mellett köszöntötték a megjelent önkormányzati képviselőket, a helyi felsőoktatási és közoktatási intézményvezetőket, a fenntartók képviselőit, az ösztöndíj munkacsoport jelen lévő tagjait. Ezután Cser-Palkovics András polgármester elmondta: a diákok ügye kiemelkedően fontos a város életében. A sikeres pályához, a boldoguláshoz szükségesek a jó tanulmányok. Városi önkormányzatként a lehető legtöbb segítséget azzal tudják adni, hogy támogatják a tanulmányokat, azt, hogy mindenki a legjobb döntést hozhassa a pályaválasztás tekintetében. Akik elnyerték az ösztöndíjat, azok már letettek valamit az asztalra – fogalmazott Cser-Palkovics András.

Az ösztöndíjakat Mészáros Attila alpolgármester, Fűrész István, a ösztöndíj munkacsoport elnöke és Cser-Palkovics András polgármester adta át a fiataloknak

 

Ösztöndíjban ezúttal 61 fiatal részesült, akiknek körülbelül a fele jár középiskolába, a másik fele felsőoktatásban tanul. Az is elhangzott, hogy elsősorban a munkaerőpiac szempontjából fontos szakon tanulókat támogatták.

Az öt hónapon át járó Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj havi 10 ezer, a szintén öt hónapra megítélt Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj havi 20 ezer forint segítséget jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában