Mozi

2017.11.07. 10:35

Fantasztikus Fejér megyei filmek a 14. Fehérvászon Függetlenfilm Fesztiválon

A napokban sikeresen lezajlott Székesfehérvár függetlenfilmes fóruma, mely ismét színvonalas mozgóképekkel és programokkal szórakoztatta a mozirajongó közönséget.

Elekes Gergő

Remek hangulatú szakmai fórum alakult ki a filmek megtekintése után

Fotó: Szepesi Imre

Dráma, dokumentum, sőt még horror is a terítékre került az idei filmes fórumon november 4-én a Szabadművelődés Házában. Szepesi Imre főszervezőtől megtudtuk, hogy egy rendkívül jó hangulatú szakmai fórum alakult ki a filmesek és a közönség között, az alkotásokat egy közel 120 fős publikum előtt sikerült bemutatniuk.

Remek hangulatú szakmai fórum alakult ki a filmek megtekintése után
Fotós: Szepesi Imre

A fórumon a következő Fejér megyei filmesek műveit mutatták be: Aracsi Norbert, Balogh Mihály, Bodonyi Krisztián, Horváth Renáta, Hódi Dániel, Kátai Bence, Látrányi Viktória, Lengyel Ferenc, Lukács Richárd, Monory Csaba Bulcs, Sági István, Szabó Miklós Bence, Sztupovszky Tamás, Tajti Zoltán, Takács Luca, Vörös Ádám

Rengetegen voltak kíváncsian az alkotók munkáira
Fotós: Szepesi Imre

Ízelítő a vetített filmekből:

Aracsi Norbert Emlékezz rám című filmje egy egyedi módon bemutatott apa-fiú történet, mely során a főhős egy külső, belső utazáson vesz részt.

Tajti Zoltán, Sztupovszky Tamás, Szabó Miklós Bence Sajtótájékoztató című alkotása köz- és magánéleti tréfák, audiovizualizált megjelenítése.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a fesztiválon a nevezett Fejér megyei alkotók filmjein kívül levetítésre került a 62. Országos Függetlenfilm Fesztivál és Konferencia versenyfilmjeiből is egy válogatás.

Mitnyan Zoltán Itt és most című sportdrámájában Dani egy kis lakásban él szüleivel. Kosárlabdában képes a legtöbbet kihozni magából, amikor pedig az élet egy fogadás elé állítja a pályán, el kell döntenie, hogy felteszi-e rá minden pénzét.

A vetítések után Gentry Sultan zenekar szórakoztatta a közönséget
Fotós: Szepesi Imre

A nap zárásaként a Gentry Sultan zenekar és DJ Zöld tartottak fergetes hangulatú koncertet a Méhkas Dia Project által gyönyörűen megvilágított épületben.

Méhkas Dia Project a 2017-es Fehérvászon Függetlenfilm Fesztiválon
Fotós: Szepesi Imre

 

Méhkas Dia Project a 2017-es Fehérvászon Függetlenfilm Fesztiválon

Szepesi Imrétől azt is megtudtuk, hogy nincs megállás, jövőre érkezik a következő Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál, tehát Fejér megyei alkotók figyelem! Ragadjanak kamerát, és hozzák létre a saját történetüket, karaktereiket, világukat, hiszen remek bemutatkozási lehetőséget biztosít Székesfehérvár városa az újoncoknak is!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában