Segítsünk egymáson

2017.11.02. 12:00

Rotary Székesfehérvár – a jó szándék klubja

A jó szándék és mások segítése motiválta egyebek mellett a Rotary Székesfehérvár létrejöttét – tudtuk meg Kirst László elnöktől.

Bokros Judit

A Rotary Klubok egy világszervezet részei, amelynek tagjai készek humanitárius szolgálatot vállalni és céljuk, hogy a jó szándékot, a megértést terjesszék a világban. A néhány héten belül már teljesen hivatalosan működő Rotary Székesfehérvár ugyanezen elvek mentén szerveződött az elmúlt hónapokban – mesélte az elnök, Kirst László optikus.

Jelenleg húsz tagjuk van, olyan emberek, akiknek már van szélesebb kapcsolatrendszerük, egzisztenciájuk, és szívesen vállalják föl jó ügyek támogatását. Alulról szerveződnek és kéthetente találkoznak. Ilyenkor egy kötetlenebb beszélgetés során megvitatják azokat a célokat is, amelyeket támogatni kívánnak. A közelmúltban például a Teleki Blanka Emlékfutáshoz nyújtottak segítséget. Itt több futó és kerékpáros tett meg egy hét alatt 1600-nál is több kilométert, Teleki Blanka párizsi sírjától a fehérvári Teleki Blanka Gimnáziumig. A komoly vállaláshoz a Székesfehérvár Rotary azzal járult hozzá, hogy támogatói vacsoraestet szervezett, s a megmaradt bevételt fölajánlották a Teleki-futás csapatának. Hiszen kellett nekik például izotóniás ital, fejlámpa.

Kirst László már a következő jó ügyről is szót ejtett, ez pedig várhatóan egy fiatal külföldi tanulmányainak támogatása lesz. Erre létezik egy csereprogram a Rotary hálózaton belül. Szeretnék továbbá elérni, hogy hosszú távon tárgyalóképesek legyenek akár önkormányzatokkal is, a jó ügyek előmozdítása érdekében.

Kirst László hangsúlyozta még: az ő személyes célja egy emberközpontúbb világ alakítása lenne, ahol a barátság is fontos. Jó volna, ha az anyagi haszonszerzés helyett egyre inkább ezek kerülnének előtérbe, s reméli, hogy ehhez ő és új fehérvári klubjuk is hozzájárulhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában