Gimnazista sztárok

2017.11.10. 12:00

A regionális középdöntőt tatabányai csapat nyerte meg

A PénzSztár hazai és határon túli magyar középiskolák pénzügyi, gazdasági és vállalkozási versenye, a legjobb 8 közé jutásért tegnap versenyeztek a régiós csapatok Fehérváron.

Kocsis Noémi

A nyertes tatabányaiak átveszik az oklevelet Nagy Ernőtől, a zsűri egyik tagjától

Fotó: Fehér Gábor

Még nem érettségizett, 14-22 év közötti magyar középiskolásoknak- közülük is négyfős csapatoknak – írták ki a gazdasági élet prominensei azt a pénzügyi versenyt, amelyben tegnap délután hét magyarországi és egy határon túli helyszínen, változatos témák és feladattípusok során kellett számot adniuk a versenyző csapatoknak pénzügyi, gazdasági és vállalkozási ismereteikről, rátermettségükről a helyszínenként-régiónként háromfős szakmai zsűri előtt. Székesfehérváron, a NAV Fejér Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságán tartották a Közép-Dunántúli régió középdöntőjét, ahol öt versenycsapat teljesítette a tucatnyi különböző feladatot. Némelyik bizony nem is volt könnyű: prezentációt tartani egy, a lakókörnyezetükben működő, példaértékű cégről, ismerni az Európai Unió törvényhozó szerveinek napi munkáját, a nemzetközi pénzpiacokat, döntéseket, trendeket. De szituációs játékban is bizonyítaniuk kellett, hogy nem adhatnák el őket az ügyféllel történő kommunikációban, s az érveléstechnikájukat is próbára tette a háromfős zsűri: dr. Frank Zsuzsanna, a helyszínt biztosító megyei szervezet igazgatóhelyettese, dr. Nagy Ernő, a Fundamenta stratégiai igazgatója, valamint Strasszer Krisztina, a kezdeményezést támogató Budapest Bank székesfehérvári üzletközponti vezetője. A feladatok kidolgozására a csapatoknak 5-7 perc állt rendelkezésre.

 

A fehérvári ciszteres csapatra (Magyar István Márk, Mesies Richárd János, Tóth Attila és Veszter Csongor) büszke lehet Fehérvár, nehéz, sportszerű küzdelemben lettek másodikak, így oklevéllel zárták a csütörtöki helyi középdöntőt
Fotós: Pesti Tamás

Nagyon szoros küzdelemben a fehérvári, a Ciszter Gimnáziumból érkezett Matekfaktorosok csapata előtt (173 pont) végül a tatabányai Árpád Gimnázium Kasszaőrök csapatának (178 pont) sikerült diadalmaskodniuk. Mint utóbbiak felkészítő pedagógusa, Zámbóné Borvendég Katalin elmondta, iskolájukban nincs pénzügyi-gazdasági képzés, a fiúk (Zsidek Bence, Sóki András, Topercer Péter, Zámbó Balázs) valamennyien saját érdeklődésük alapján jelentkeztek, készültek fel. Nemcsak a PénzSztár versenyre, de egy kereskedelmi televíziós pénzügyi vetélkedőre is jelentkeztek, s a tavalyi Tőzsdejátékban az országos 8. helyet szerezték meg. Kiemelték a fehérvári, szintén 11. évfolyamos konkurens csapat sportszerűségét, s mint mondták, felnőttként mérnökként, gazdasági informatikusként szeretnék majd megállni a helyüket. Az országos döntőt december 7-én rendezik Budapesten.

A nyertes tatabányaiak átveszik az oklevelet Nagy Ernőtől, a zsűri egyik tagjától
Fotós: Fehér Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában