Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok

2017.11.22. 08:30

Köszönetet mondtak a nevelőszülőknek, átadták az „Elfogadás” díjat

A nevelőszülőket ünnepelték kedden a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok programsorozatában. Három díjat is átadtak.

Bokros Judit

Mészáros Károlyné (balra) volt az egyik díjazott, akinek Petrin László gratulált

Fotó: Fehér Gábor

A nevelőszülői feladat fontosságát, szépségét hangsúlyozták kedden a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban, a Nevelőszülők napján. A terem megtelt az érintettekkel, akik közül többen egészen pici babával érkeztek.

A szakmai előadásokkal tartalmasabbá tett rendezvényen Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: fontos, hogy a nevelőszülői hálózat minél kiterjedtebb legyen, hogy az eredeti családjukból kiszakadt gyermekek megkaphassák a legteljesebb odafigyelést. A megyében jelenleg 196 nevelőszülő van, ők 610 gyermekről gondoskodnak, ami az állami nevelésben lévők 71 százalékát jelenti. Petrin László hozzátette, hogy itt a lelki kapocs legalább olyan, vagy még erősebb lehet, mint a vér szerinti kötelék.

Mészáros Károlyné (balra) volt az egyik díjazott, akinek Petrin László gratulált
Fotós: Fehér Gábor

A központ vezetője, Deresné Tanárki Mária szintén elismerő szavakkal szólt a nevelőszülők munkájáról, hivatásáról.

Ezután a köszöneteké volt a főszerep, három nevelőszülő munkáját ismerték el az „Elfogadás” díjával. Egyikük Mészáros Károlyné, másikuk Strobl Mariann, a harmadik díjazott pedig Csóriné Lizák Anikó.

Strobl Mariann nevelőszülőt szintén díjazták
Fotós: Fehér Gábor

Arról, mit adhat a befogadás, a nevelőszülőség egy fiatalnak, két ifjú hölgy vallott versben és énekben. Előadásuk többet mondott minden addig elhangzott szónál.

Csóriné Lizák Anikó a harmadik Elfogadás-díjas
Fotós: Fehér Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában