sötét erő

2017.11.21. 12:30

Még mindig sok a biciklis ninja

Kerékpáros zsargonban a sötét oldalon áll, azaz ninja a fehérvári drótszamarasok kb. 10-15 százaléka, a számok a legutóbbi bringalámpa számlálás óta nem sokat változtak a városban.

Kocsis Noémi

A számok a legutóbbi bringalámpa számlálás óta nem sokat változtak a városban

Fotó: archív

Mint Bakurecz Ildikó, a Magyar Kerékpáros Klub Fejér megyei területi titkára mondja, a számlálás során szerzett első tapasztalataik között van az, hogy a megfigyelt kerékpárosok inkább látni akarnak, s kevésbé látszani, azaz első, fehér fényt használ ugyan, de nem fordít figyelmet a hátsó piros jelzésre, s így sötétben nagy veszélyt jelent magára és a mögötte jövő autósokra. A november közeli számlálóakció során a kerekezők 15 százaléka bizonyult teljes ninjának, amely a titkár szerint arányaiban még mindig elég sok.

A számok a legutóbbi bringalámpa számlálás óta nem sokat változtak a városban
Fotós: archív

Az évi két bringalámpa számlálásban az önkéntesek egy választott forgalmas ponton, útszakaszon 20 percig figyelték és számolták az elhaladó kerékpárosok lámpáit. Az akciót az óraátállítást követő 3. szerdán megismétlik, hogy az esetleges változást is követni lehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában