Több a kiadvány, és a látogató

2017.11.17. 11:30

Egyszerre két könyvtárat is korszerűsítettek Balinkán

BALINKA Három milliós pályázati támogatásból újult meg a községben a balinkai és a mecséri településrészen is a könyvtár.

B. Kiss László

Wéninger László a Vörösmarty könyvtár ajándékával. Mellette Törő Gábor látható Fotó: Pesti Tamás

A pályázat beadásának feltétele volt, hogy az adott kistelepülési könyvtárnak helyet adó művelődési háznak felújításon kellett előzőleg átesnie. Mivel a balinkai és a mecséri településrészen – ha részlegesen is – felújították a kultúrházat, már sikerrel tudtak pályázni – mondta el a balinkai bibliotékában tartott kettős átadó ünnepségen Wéninger László polgármester.

A Balinkán, illetve Mecséren található két könyvtárban a 3 milliós támogatásnak köszönhetően lecserélték a bútorokat, és mindkét helyen olvasótermet is kialakítottak. A két kis bibliotéka működtetésére egyébként az önkormányzat korábban megállapodást kötött a fehérvári Vörösmarty könyvtárral, aminek köszönhetően lényegesen több lett a kikölcsönözhető könyv, illetve egyéb adathordozó, és több lett a látogatók száma is.

Wéninger László a Vörösmarty könyvtár ajándékával. Mellette Törő Gábor látható Fotó: Pesti Tamás

A dupla könyvtáravatón jelen volt Törő Gábor országgyűlési képviselő is, aki rövid beszédében felidézte: a közelmúltban a közeli Csókakőn és Magyaralmáson is megújult a könyvtár, ami azért is különösen örvendetes, mert korábban úgy tűnt, hogy teljesen elsorvad a kultúrának, a művelődésnek ez a szegmense. Ugyancsak jelen volt az ünnepi alkalmon a Vörösmarty könyvtár több munkatársa is, akik a csokifaló Gombóc Artúr plüss figurájából ajándékoztak egyet a balinkai, egyet pedig a mecséri könyvtárnak. Az avatót a negyedik általánosba járó Kovács Helga talpraesett szavalata tette kerekké.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában