Soponyai ökocentrum

2017.10.06. 17:46

A természet és az élmények világában

A soponyai ökocentrum ezen a héten kiemelten várta az odaérkező gyermekcsoportokat, hiszen a XXI. Erdők Hetét és az állatok világnapját is most ünnepelték.

Szanyi-Nagy Judit

Csodálatos őszi környezetbe érkeztek a napokban a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola negyedik osztályos tanulói – miután a hét elején a második osztályosok is körbejárták a múzeumot és a vadasparkot. A tartalmas napon az alsósok vaddisznóval, dám- és gímszarvasokkal találkoztak. Vései Dániel ökocentrumvezető-helyettes előadásából kiderült: október hónap jellemzően a dámszarvasok barcogásának (szaporodásának) időszaka, míg télen a vaddisznó-szaporodás a jellemző.

Az állatok mellett a növényekkel, így az amúgy ehető déli tőkegombával is megismerkedhettek a gyerekek. A szakember azt javasolta: ha lehet, a fiatalok nyugodtan szedjék a gombákat, de azokat csak ellenőri bevizsgáltatás után fogyasszák – amúgy is ez a hivatalos eljárási mód.

A jelen lévő két negyedik osztály felváltva járt az ökocentrumban. A múzeumi és a vadasparki látogatást követően egy óriási társasjátékban, valamint – Véninger Eszter erdeiiskola-vezető moderálásában – egy kincskereső feladatban ügyeskedtek a negyedikesek, többek között az előadásokban elhangzott információk felidézésével.

A soponyai Zichy János Általános Iskola és AMI-ban idén is folytatódik a tanulók környezettudatos magatartásának, természet- és állatszeretetének formálása. Ezúttal a felelős állattartásra hívták fel a figyelmet az iskolában: hüllőkiállítással és kutyabemutatóval. Az állatok világnapja kapcsán meghirdetett pályázat eredményét a napokban hirdették ki. A pályázatra érkezett 84 pályamunkát (szabadon választott anyagból készített állatot) az iskola aulájában állították ki – tudtuk meg Hollósi Lászlóné igazgatótól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában