Szemétszedés

2017.09.14. 16:06

TeSzedd! – többen csatlakoztak a megyéből is

A megye több települése is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért országos akcióhoz, amely péntektől vasárnapig tart.

FMH

Forrás: pixabay.com

A megmozdulás keretében (amelyhez egyénileg is csoportosan is lehetett csatlakozni) Iváncsán például szeptember 15-én, pénteken tisztítják meg a közterületeket és a bevezető utakat az ott található, kézzel összegyűjthető hulladéktól – tudtuk meg a honlapról. Az akcióban az általános iskola tanulói vesznek részt, de várják civil szervezetek, önkéntes magánszemélyek csatlakozását, vagyis mindazokét, akik tenni akarnak Iváncsa tisztaságáért.

A szemétszedéshez biztosítják a védőfelszerelést és a zsákokat. A találkozási pont a faluház bejárata lesz 13 órakor, a résztvevőket a munka végeztével zsíros kenyérrel és teával kínálják.

Beloianniszban ugyancsak pénteken, 17 órakor gyülekeznek a görög falu tisztaságáért tenni akarók. A résztvevők az Amaliada térről indulnak, és a falu területét maguk között felosztva szedik a szemetet, egészen az iváncsai elágazásig – tájékoztatott Boka Erika alpolgármester.

Perkátán két napot jelöltek ki a szemétszedésre. A pénteki napon a Hunyadi Mátyás Általános Iskola pedagógusai és diákjai szedik a szemetet a falu központjának utcáin. Szombaton reggel 8 órakor minden környezetbarát és segíteni akaró perkátai lakost vár az önkormányzat az általános iskola elé, ahol a gyülekezőt követően megbeszélik, hol gyűjtik aznap a hulladékot.

A Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet szombaton 8 órától, a 7-es főút Pettend és Baracska közötti szakaszán vesz részt a hulladékgyűjtésben – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában