Borkirálynő

2017.09.28. 20:29

Szüreti felvonulás Enyingen

A néphagyományok felelevenítése, ápolása nagy népszerűségnek örvend a városban. Így van ez a szőlő művelésével kapcsolatos teendőkkel, a rügyfakadástól szüretig, és azon túl is.

V. Varga József

Az Enyingi Borkedvelők Rendje tagjai a szőlővel való foglalatoskodás, a bor kulturált fogyasztása mellett tették le voksukat. Az idei szüreti vigasságot is a borrend szervezte, a szombati ünnepséget az enyingi borkirálynő, Csapó Edit kíséretében Pallag Mihály elnök-nagymester nyitotta meg, majd Viplak Tibor polgármester és Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket.

Amint Simon Edit krónikásmester-udvarhölgytől megtudtuk: kihirdették az alkalmon a szőlőművelési szépségverseny eredményét is. A nyertesek azok a gondos gazdák lettek, akik példamutató munkájukkal méltó módon kiérdemelték a dicséretet. Név szerint Komáromi Mihályné, Kőrözsi Sándor, Nagy Zoltán, Szente Zoltán és Zsargó Gábor. A díjakat az Aligai Horváth Pincészet képviseletében Horváth Kata adta át.

Csapó Edit, enyingi borkirálynő
Fotós: V. Varga József

A fellépők sorát Pistár Janka (Nyim, Somogy megye) éneke nyitotta, majd a Siófoki Nyugdíjas Egyesület és az Enyingi Rozmaring Nyugdíjasklub műsora következett. Közben a díszes karaván – lovasokkal, fogatokkal – is útjára indult a városi flaszteren. A szüreti felvonulás menetét a borrend díszvendégei vezették fel, az első hintókon foglalt helyet a Csókakői Szent Donát Borlovagrend kancellárja, Pisch István és borkirálynője, Szatzger Cecília, illetve Pistár Péter, Nyim polgármestere és családja.

Az első állomásra érve kissé csillapodott az eső, a felvonulókat a Szirombontogató Óvoda szülői közössége várta borral, üdítővel és süteménnyel. A cifra kompánia tucatnyi utcát, teret járt be a nap folyamán. Az Enyingi Szüreti Vigasságok programja este a szüreti bállal folytatódott és fejeződött be, a talpalávalót az Alfa együttes húzta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában