Konrád Istvánné

2017.09.28. 14:55

Letette a hivatalos esküt a külsős alpolgármester Óbarkon

Külsős alpolgármesternek kérte fel Mészáros Kartal polgármester Konrád Istvánnét, aki letette a hivatalos esküt a legutóbbi testületi ülésen.

Zsohár Melinda

A képviselők többségének jóváhagyásával tölti be mostantól a társadalmi megbízatású tisztet Konrád Istvánné, aki a többiekhez hasonlóan közcélok javára lemondott tiszteletdíjáról.

Az Óbarok-Nagyegyháza képviselő-testületi ülésen tette le esküjét külsős alpolgármesterként Konrád Istvánné
Fotós: Zsohár Melinda

Az időközi polgármester-választást az előző polgármester lemondása miatt tartották a két településrész alkotta községben. A jogszabályok lehetőséget adnak rá, hogy a képviselő-testületbe külsős alpolgármestert válasszanak meg, ha az illető önkormányzat szervezeti és működési szabályzata lehetővé teszi. Konrád Istvánné tősgyökeres óbarki lakos, korábban is volt már képviselő, oroszlánrésze van abban, hogy 2000-ben leválhattak a közös önkormányzatú Bicskéről. Óbarok és Nagyegyháza közös helyhatóságban működik, a polgármester és négy képviselő irányításával. Mészáros Kartal is társadalmi megbízatásban végzi polgármesteri feladatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában