Volt dolog bőven

2024.04.04. 11:46

27 ittas sofőr és 1375 hívás – így telt az OMSZ és a rendőrség húsvéti hosszúhétvégéje

Ahogy arról már olvashattak a katasztrófavédelem munkatársainak közel 50 helyszínre kellett kivonulniuk a húsvéti hosszúhétvégén a megyében. Szerencsére azonban egyik esetben sem történt személyi sérülés. De mit mond az Országos Mentőszolgálat és a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság? Nekik hogy telt ez az időszak? Erről kérdeztük tőlük.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH-Archív

Az OMSZ megkeresésünkre elmondta: rendkívüli esemény nem történt a megyében. 4 nap alatt 1375 hívás érkezett a székesfehérvári mentésirányításhoz, 608 mentési feladatot láttak el és 4 esetben kellett kivonulniuk közlekedési balesethez.

A rendőrök ezen időszak alatt a megye útjain 27 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, akik közül 17 személy ellen büntetőeljárás, 10 járművezető esetében pedig közigazgatási eljárás indult.

Mint írták az ittas járművezetés a vezető baleseti okok között szerepel, ezért kiemelt figyelmet fordítanak azok kiszűrésére, akik alkoholtól befolyásolt állapotban ülnek biciklire, motorra vagy egyéb jármű volánja mögé. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!