Frissen Fejérből

2024.03.18. 14:58

Három fiatalt állítottak elő és hallgattak ki a fehérvári illegális versenyzők közül

Egyes sajtóhírek szerint huszonéves fiatalok rendeztek illegális gyorsulási versenyt március 16-án, szombaton este az Aszalvölgyi úton.

Szanyi-Nagy Judit

A két érintett gépjárműről készült kép

Forrás: Facebook

Fotó: police.hu

Mint azt cikkünkben mi is megírtuk, az eseményen két jármű félfrontálisan összeütközött, melyek közül az egyik majdnem a nézők közé csapódott. Arról, hogy pontosan mi történt, s hogy az ügyben hol tart a nyomozás, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságnál érdeklődtünk. Megkeresésünkre közleményüket küldték válaszul, amelyben az áll: "A székesfehérvári rendőrök az esettel kapcsolatban végzett adatgyűjtés során megállapították, hogy a helyszínen illegális gyorsulási versenyt rendeztek, melyen két jármű összeütközött, és csupán a szerencsének volt köszönhető, hogy sem a bennük helyet foglalók, sem a közelben tartózkodó gyalogosok közül nem sérült meg senki. A küzdelemben résztvevő harmadik autós az egyenruhások kiérkezését meg sem várta, adatai hátrahagyása nélkül távozott, és arról sem győződött meg, hogy valaki élete vagy testi épsége veszélyben van-e."

A rendőrök végül három, megyei fiatalt állítottak elő, akiket közúti veszélyeztetés, valamint közúti cserbenhagyás – ő a helyszínt elhagyó sofőr – elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak, vezetői engedélyeiket pedig bevonták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!