Szívszorító esemény: Egy kiskutya élete veszett oda a kegyetlen cselekedetben

2024.01.03. 15:16

Brutális állatkínzás borzolja a kedélyeket Székesfehérváron

Egy szívszorító eset rázta meg Székesfehérvár lakóit: Hubabuba, a másfél éves kiskutya vesztette életét egy kegyetlen és embertelen cselekedet során. Az állatvédők és a közösségi média felháborodása hatalmas. Mi áll a borzalmas esemény mögött?

Hajdú Marianna

Forrás: Fehérvári Állatotthon - Herosz közösségi oldal

Székesfehérvár szívében egy kegyetlen és elképzelhetetlen cselekedet történt: egy fiatal kiskutya, Hubabuba életét vesztette egy brutális tett során. 

Az eset szemtanúja szerint – aki a hatóságokat is értesítette a szörnyűségről – kedden reggel a kistestű állatot valaki az autója után kötötte és végighúzta a Sarló utcától egészen a maroshegyi benzinkútig. 

A szörnyűség mélysége és kegyetlensége minden elképzelést felülmúlt.
Mire a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, a ASKA állatmentői már a kisállat mellett voltak. Sajnos csak a chipet tudták leolvasni, amelyből kiderült a kiskutya tulajdonosának személyazonossága. 

Szabóné Molnár Tamara, az ASKA munkatársa elmondta, hogy a szerencsétlen állat egyik oldaláról teljesen leszakadt a bőr az kegyetlenség következtében, ahogy az aszfalton végighúzták.

Az állatot átvizsgálva a helyszínen nem találtak sem kötelet, sem láncot, ami arra utalt volna, hogy a kis jószág fennakadt volna valahol. 

A rendőrség nyomozása során kiderült, hogy a kutya adatai ugyan rögzítve voltak, de a megadott telefonszámon a rendőrök nem érték el a tulajdonost: a szám éppen ki volt kapcsolva. A bejelentő által megadott rendszám alapján azonosították és megtalálták az autó tulajdonosát, akinek a tartózkodási helye nem volt azonos a kutya adatai között szereplő címmel – tudtuk meg az állatmentőktől.

A rendőrség kihallgatása során az elkövető azt állította, hogy csak beakadt a póráz, – de ez nehezen hihető! 

A Herosz Fehérvári Állatotthon közösségi oldalán egy posztban felvetik: vajon a kutya nem kiabált, üvöltött, nyüszített-e a szenvedése közben? És ezt nem vette észre az autó sofőrje? 

A közösségi oldalon számos kommentelő fejezte ki dühét és szomorúságát a történtek miatt, sokan súlyos büntetést követelnek.

Mindemellett a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata megerősítette, hogy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság állatkínzás elkövetése miatt folytat büntetőeljárást egy 24 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint:

2024. január 2-án a reggeli órákban Székesfehérváron, a Balatoni úton úgy közlekedett gépjárművével, hogy a személyautó bal hátsó ajtajánál - pórázánál fogva - kizárta fekete-barna színű kistestű kutyáját. A kutya a vonszolás eredményeként elpusztult.

Ez az eset nem csak egy állat brutális haláláról szól, hanem egy közösség mély megdöbbenéséről és a társadalomnak az állatkínzással szembeni állásfoglalásáról is. A történtek felvetik a kérdést: meddig terjed az emberi kegyetlenség és mi szükséges ahhoz, hogy valóban komoly következményekkel járjon az állatkínzás? 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!