Biztonságos vásárlás

2024.01.10. 19:30

Rendőrségi akció a fehérvári piacon

A biztonságos vásárlás egy új fejezetéhez érkezett Székesfehérváron.

Hajdú Marianna

Forrás: Fejér vármegyei rendőrség

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei ma útjára indították a városi piacon megvalósuló rendszeres prevenciós programjukat. A kezdeményezés, amelyről a rendőrség közösségi oldalán olvashattunk, a biztonságos vásárlás és közösségi élet egy új fejezetéhez érkezett Székesfehérváron. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei ma útjára indították a városi piacon megvalósuló rendszeres prevenciós programjukat.

Ez a kezdeményezés nem csupán a vagyonvédelemről és az online térben elkövetett bűncselekmények megelőzéséről szól, hanem közvetlen kapcsolatot teremt a rendőrség és a helyi közösség között. Minden szerdán 9 és 11.30 óra között a rendőrség munkatársai tájékoztató kisfilmet vetítenek, és személyes tanácsadásra is várják az érdeklődőket.

A program keretében nem csak hasznos információkat lehet szerezni a bűnmegelőzés témakörében, hanem apró ajándékokat – mint például biztonságos bankkártyatartót és tollat – is gazdagodhatnak a résztvevők. A kezdeményezés célja, hogy a látogatók jobban megértsék a biztonságos ügyintézés és vásárlás fontosságát, és mindemellett praktikus tanácsokkal is gazdagodjanak.

A feol.hu korábban már beszámolt a rendőrség figyelmeztetéseiről a kiberbűnözés témakörében, ami tovább hangsúlyozza a mostani kezdeményezés jelentőségét. Ezenkívül az https://kiberpajzs.hu weboldalon további tudnivalókat találhatnak azok, akik mélyebben szeretnének elmerülni a témában. A weboldal számos hasznos útmutatót és tanácsot nyújt az online biztonság területén, segítve ezzel a lakosságot az áldozattá válás elkerülésében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!